O astfel de rulada poate fi preparata pentru orice ocazie deoarece este extrem de gustoasa si poate fi servita atat ca aperitiv rece cat si ca aperitiv cald.
Aceasta reteta de rulada poate fi facuta cu orice tip de carne doriti, chiar si cu carne de porc – de preferat sa folositi muschiulet. Alegeti voi in functie de gusturi si preferinte.
Ingrediente pentru rulada:
- File de pui – 800 g (am piept, dar mai bine pulpe, sunt mai gustoase)
- Ceapa – 1 buc.
- Pesmet – 30 g.
- Sare
Ingrediente pentru umplutura:
- Ouă fierte tari – 2 buc.
- Brânză – 120 g.
- Unt – 30 g.
- Usturoi – 1 catel
- Pătrunjel
Mod de preparare pas cu pas:
Maruntiti carnea de pui cu ceapa în vasul unui blender sau printr-o mașină de tocat carne. Se adauga sare, piper, se adaugă pesmet, se amestecă bine și se dă la frigider pentru 10-15 minute.
Eu fac carne tocata in blender, asa ca pun toate ingredientele in acelasi timp.
Se maruntesc ouăle fierte, brânza, untul și un cățel de usturoi separat. Se adauga patrunjel tocat marunt si se amesteca pana se omogenizeaza.
Tapetam folia alimentara, intindem carnea tocata si formam un dreptunghi. Carnea tocată se distribuie cel mai bine cu mâinile umede.
Întindeți umplutura pregătită și înfășurați-o într-o rulada. Nu uitați să închideți părțile laterale ale ruladei.
Datorita foliei alimentare, este foarte usor sa rulezi o astfel de rulada.
Presărați brânză deasupra și bagati-o la cuptorul încălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute.
De acord, nu este nimic complicat în rețetă dar rezultatul este pur și simplu minunat! De obicei pregătesc mereu 2 astfel de rulouri deodată, unul se mănâncă fierbinte, iar celălalt este folosit pentru sandvișuri și gustări.