3 retete cu fulgi de ovaz pe care trebuie sa le incerci

fulgi-vaz-banane

Iti place ovazul? Poti sa incerci aceste 3 retete!

Ovazul reprezinta un aliment ideal pentru mesele tale sanatoase. Este plin de substante nutritive, dar nu si de grasimi. Iti poate regla procesele de digestie, iti poate determina scaderea nivelelor de colesterol si iti poate intari sistemul imunitar, dar, dupa cum stii deja, este si foarte delicios.

1.Ovaz cu miere si cu scortisoara

Ingredientele de care ai nevoie: 1 cana de ovaz, 350 de ml de apa sau de lapte de vaca ( sau un amestec de lapte si de apa), un sfert de lingurita de scortisoara, putina sare, miere, 1 banana curatata si feliata, o mana de stafide sau de fructe uscate.

Modul de preparare: sa pui ovazul si laptele sau apa in oala de gatit. Pune oala la un foc mediu pentru a incepe sa fiarba. Lasa sa clocoteasca timp e 5 pana la 7 minute, amestecand din cand in cand. Adauga sarea si scortisoara si amesteca bine. Serveste ovazul in boluri, dupa care poti sa adaugi o banana sau niste fructe uscate. Adauga aproximativ un sfert de cana de lapte si apoi adauga si niste mierre, daca iti doresti.

fulgi-vaz-banane

2. Clatite din fulgi de ovaz

Ingredientele de care ai nevoie: 375 de grame de fulgi de ovaz sfaramati, o lingurita de sare, 600 ml de lapte de vaca (pe care il poti inlocui cu lapte de soia sau de migdale), 2 linguri de seminte de in, 200 ml de apa, o lingurita de praf de copt.

Modul de preparare: amesteca toate ingredientele, cu exceptia prafului de copt, pana cand obtii un amestec omogen, pe care il lasi peste noapte in frigider. Inainte de a pune la copt, adauga si praful de copt si amesteca bine. Sa faci clatitele pe o tigaie cu ulei bine incins. Poti servi cu topping, daca iti doresti.

3. Biscuiti de ovaz cu ciocolata

Ingredientele de care ai nevoie: 3 cani de fulgi de ovaz, 1 cana de cocos, 1 cana de faina integrala de grau, o jumatate de cana de zahar brun, 250 de grame de unt, 1 lingura de pudra de cacao, putina sare, 1 lingura de zahar de vanilie, o treime de lingura de scortisoara, 250 de grame de ciocolata cu cacao

Modul de preparare: fulgi de ovaz, nuc de cocosm faina, zahar, sare, zahar de vanilie, scortisoara si unt pe care l-ai lasat in prealabil sa se inmoaie la temperatura camerei. Adauga cacao si, dupa ce ai framantat bine aluatul, adauga bucatile de ciocolata taiate marunt. Lasa aluatul in frigider pentru o jumatate de ora. Fa niste biscuiti rotunzi de1 cm grosime si sa ii coci la cuptor la 200 de grade celsius timp de 15 sau 20 de minute.

fulgi-vaz-capsune

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here