Rețete cu conopidă – sunt delicioase, rapide și ușor de preparat

retete cu conopida

Retete cu conopida pentru toate gospodinele. In randurile de mai jos veti gasi cele mai bune retete cu conopida. Eu le-am incercat pe toate si am avut mare succes cu ele.

Chiftelute de conopida

Ingrediente:

  • 1 conopida, 1 chifla
  • 1 ou, 3 linguri seminte de in
  • 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar, 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura ulei de masline, sare si piper (dupa gust)

Mod de preparare:

chiftelute conopidaMai intai, preincalzim cuptorul la 190 grade.

Rupem conopida buchetele, o spalam si o punem la fiert in apa sarata. O lasam sa fiarba pana se inmoaie. Punem apoi conopida fiarta intr-un castron mare si o zdrobim cu furculita sau o presa de cartofi.

Inmuiem chifla in apa, apoi o stoarcem bine si o adaugam in castronul cu conopida.

Curatam ceapa si o tocam marunt. Usturoiul il curatam si-l dam printr-o presa. Adaugam ceapa si usturoiul in castronul cu conopida. Adaugam apoi oul, semintele de in, boiaua de ardei, mararul tocat marunt, sarea si piperul.

Amestecam bine toate ingredientele. Din compozitia obtinuta formam chiftelute. Asezam chiftelutele de conopida intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Folosind o perie de silicon, ungem chiftelutele cu ulei de masline (vor capata o culoare aurie).

Bagam tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute. Putem servi chiftelutele de conopida cu sos de usturoi. Pofta buna si spor la gatit!

Conopida la cuptor

conopida la cuptorIngrediente:

  • 1 conopida, 1 lingura pasta de susan
  • 4 linguri ulei de masline
  • Sucul stors din jumatate de lamaie
  • 1/2 legatura patrunjel, un varf de chili
  • Sare si piper (dupa gust)

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Rupem conopida in buchetele, apoi o spalam bine.

Intr-un bol, combinam 4 linguri ulei de masline cu patrunjelul tocat marunt, sarea si sucul stors din jumatate de lamaie. Punem marinada la frigider.

Asezam conopida pe o tava tapetata cu hartie de copt si o ungem cu pasta de susan, folosind o perie de silicon. Condimentam cu sare, piper si chili.

Bagam conopida in cuptor pentru 20-25 de minute. Inainte de servire, turnam deasupra marinada pregatita anterior. Pofta buna si spor la gatit!

Conopida in sos de smantana si branza

retete cu conopida gustoaseIngrediente:

 

  • 1 conopida mare
  • 1 plic knorr amestec pentru sos spaghetti
  • 250 gr creveti, 100 gr smantana
  • 4 linguri pesmet, 4 linguri fulgi de migdale
  • 150 gr branza Gouda, 3 linguri unt, 150 ml apa

Mod de preparare:

Mai intai rupem conopida in buchetele si o spalam. O punem apoi la fiert in apa sarata, clocotita. O fierbem timp de cateva minute.

fierbere in apaTaiem crevetii si dam branza pe razatoare. Prajim migdalele intr-o tigaie uscata, infierbantata, apoi le tocam si le amestecam cu branza rasa si pesmetul.

taiere ingredienteCombinam amestecul pentru sos cu smantana si 150 ml de apa. Punem totul la fiert, apoi adaugam crevetii.

pregatire sosUngem un vas de copt cu unt. Punem conopida fiarta in vas si trunam peste ea sosul cu creveti.

conopida in vasul de coptPresaram deasupra amestecul de migdale, pesmet si branza.  Bagam conopida in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru aproximativ 20 de minute. Pofta buna!

Retete cu conopida: Conopida cu dovlecei in aluat

retete cu conopida, conopida in aluatIngrediente:

  • 1 conopida, 2 dovlecei
  • 1 lingurita condiment universal, 3 linguri ketchup
  • 1 cana faina, 1/2 cana apa
  • 1 cana lapte, 3 oua, boabe de porumb, mazare
  • 1/2 cana ulei de floarea soarelui, sare

Mod de preparare:

Rupem conopida in buchetele si o spalam bine. O punem apoi la fiert in apa sarata, fierbinte. O gatim pana se inmoaie, apoi o punem intr-o strecuratoare si o clatim sub un jet de apa rece.

Taiem dovleceii in felii groase, presaram sare peste ei si-l lasam deoparte cateva minute pentru a elimina zeama.

Amestecam laptele cu glabenusurile si apa. Adaugam faina pentru a face un aluat gros, ca de clatite.

Folosind mixerul, batem albusurile spuma, apoi le adaugam in aluat. Adaugam si o lingura de condiment universal.

Punem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si-l taiem in jumatate. Taiem apoi jumatatile de aluat in doua.

Intindem fiecare bucata de aluat. Punem pe aluat conopida, dovlecei, mazare si boabe de porumb. Impaturim aluatul astfel incat sa acoperim umplutura.

Punem ulei de floarea soarelui intr-o cratita. Asteptam sa se incinga. Dupa ce s-a incins uleiul, incepem sa punem aluatul cu conopida in cratita.

Prajim bine aluatul pe ambele parti pana se rumeneste. Cand scoatem conopida in aluat din cratita, o punem pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Servim conopida in aluat cu ketchup. Pofta buna si spor la gatit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here