joi, iunie 16, 2022

Rețetă: Somon cu verdeturi

Ingrediente necesare

Pentru a prepara un somon cu verdeturi, conform retetei originale, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1,1 kg de varza bok choy
  • 8 prazuri intregi, cu capetele taiate, si taiate pe diagonala
  • Un sfert de cana de ghimbir proaspat taiat in feliute foarte subtiri
  • 6 bucati de somon, de aproximativ 200 de grame fiecare
  • 3 cani de orez brun gatit

Cum facem dressingul?

  • Trei linguri de sos de soia
  • Doua linguri de otet negru chinezesc sau otet balsamic
  • Doua linguri de zahar
  • O lingura de usturoi tocat

Mod de preparare

  1. Curata frunzele exterioare de pe varza si arunca-le. Clateste ceea ce ramane si scurge. Taie miezul in jumatate pe lungime. Taie jumatatile pe diagonala in sectiuni mai mici. Intr-un bol, pune prazul si  ghimbirul impreuna cu bucatile de varza.
  2. Amesteca ingredientele pentru dressing si pune-le intr-un bol pentru servit.
  3. Incalzeste cuptorul. Pune bucatile de somon peste verdeturi. Toarna intr-o tava cativa centimetri de apa si incalzeste pana la fierbere. Plaseaza cu atentie platoul cu somon si verdeturi pe suport in tava si acopera partea de sus cu o folie de aluminiu. Lasa la cuptor intre 8 si 9 minute sau pana pestele e gata.
  4. Serveste somonul de pe platou sau poti aranja somonul si legumele pe farfurii. Pui dressingul deasupra si servesti cu orezul brun.

somon-cu-verdeturi

Alecia
Aleciahttps://alecia.ro
Pasionata de nutritie, regimuri, tehnici de slabire dar si de efectele suplimentelor alimentare destinate slabirii asupra organismului. Pe masura ce timpul imi permite voi incerca sa abordez cat mai multe probleme pe aceasta tema. Pentru orice fel de intrebari nu va sfiiti sa folositi sistemul de comentarii.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.