Toba este o gustare delicioasa pentru absolut orice ocazie și mai ales aceasta reteta de toba facuta in casa, cu rosii uscate si carne de pui. Sunt sigura ca aceasta reteta va fi pe placul tuturor. In plus, arata foarte bine atunci cand este taiata.
Puteti pregati aceasta reteta de toba cu orice tip de carne insa eu am ales carnea de pui (am pus si niste curcan) pentru ca are mai putine grasimi si imi place mai mult. Hai sa trecem la pregatirea celei mai bune tobe de casa.
Ingrediente:
- Pulpă de curcan cu piele – 1 buc
- File de piept de pui – 150 g
- Măsline – 30 g
- Roșii uscate – 15 g (dacă doriți, nu le puteți adăuga)
- Usturoi – 2 catei mari
- Sare – 1 linguriță
- Piper negru
- Condimente pentru carne – 1 linguriță. (am condimente fara sare)
- Apă – 100 ml.
Mod de preparare:
Luați o pulpă de curcan și îndepărtați cu grijă pielea. Cu ajutorul unui cuțit mic ascuțit, va fi destul de ușor de indepartat. Este important sa nu o rupeti deoarece o vom folosi mai incolo. Veti vedea.
Se separă carnea rămasă de os, se taie toate tendoanele, iar carnea se taie cubulețe și se transferă într-un recipient pentru a o putea amesteca impreuna cu carnea de pui tocata cuburi.
Adăugați măsline în taiate rondele, roșiile uscate tăiate mărunt și usturoiul ras. Adăugați sare, orice condiment pentru carne, piper negru măcinat, turnați apă și amestecați bine.
Ardeiul gras poate fi folosit în loc de roșii dar va trebui copt și curățat în prealabil.
Coaseti marginea pielii de curcan astfel incat sa ia forma unei pulpe deoarece o vom umple cu compozitia de carne. Dupa ce ati umpltul „pulpa„, legați-o strâns ca pe o bomboană și puneti-o la cuptorul încălzit la 200 de grade timp de 15 minute, apoi, fără a o scoate din cuptor, reduceți temperatura la 150 și mai lasati-o 1 ora. Puneti pulpa in punga speciala pentru cuptor.
Imediat după coacere, lasati-o la racit la temperatura camerei iar apoi o dam la frigider pentru cateva ore. Dupa ce s-a racit complet, scoatem firele si o feliem subtire. Veti vedea cat de gustoasa este si ca isi pastreaza perfect forma, nu se destrama absolut deloc.