Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Rețetă dulceață de ardei iute – curățarea arterelor, scăderea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge

by Maria
30 septembrie
dulceata-de-ardei-iute

Dulceața de ardei iute este un preparat delicios și ușor de făcut, care se diferențiază de alte dulcețuri prin faptul că poate fi savurat alături de o varietate de feluri de mâncare, precum friptura de vită, tocănița sau chiar ca sos pentru cartofii prăjiți.

Această dulceață poate fi preparată fie doar din ardei iute, fie dintr-un amestec de 50% ardei iute și 50% ardei capia. Totuși, se recomandă evitarea dulceții foarte iuți, adică 100% din ardei iute, deoarece aceasta poate provoca iritații, arsuri sau alergii.

Consumată cu regularitate, dulceața de ardei iute poate contribui la curățarea arterelor. la scăderea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge. În plus, acest preparat ajută la îmbunătățirea memoriei, ameliorarea simptomelor sinusurilor și la eliminarea surplusului de kilograme.

Ingrediente:

Pentru a prepara dulceața de ardei iute, veți avea nevoie de ardei iuți sau de amestecul de ardei iuți și capia, zahăr, oțet, suc de lămâie și coajă de lămâie. Ardeii trebuie să fie tocați mărunt și fierți împreună cu celelalte ingrediente timp de aproximativ 30 de minute, până când amestecul se îngroașă.

  • 1 kilogram de ardei iute roşu
  • 1 kilogram de ardei capia
  • 1 litru de oţet de 9 grade
  • 1 kilogram de zahăr.

Preparare:

Pentru a prepara dulceața de ardei iute, trebuie să curățați ardeii de semințe și să-i tăiați în cubulețe mici. Într-o cratiță, amestecați oțetul și zahărul și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute.

Adăugați ardeiul iute și ardeiul capia și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ o oră.

Așezați dulceața în borcane, înfășurați-le cu o pătură și lăsați-le să se răcească.

Pentru a verifica dacă dulceața este gata, luați o lingură de pastă și lăsați-o să se răcească. Aceasta trebuie să aibă o consistență ușor cleioasă și să se scurgă ușor de pe marginea farfuriei.

Cum se servește?

Dulceața de ardei iute reprezintă un ingredient absolut necesar pentru cei care iubesc friptura. Aceasta poate fi folosită și în tocănițe sau diverse sosuri.

Pentru a impresiona musafirii, puteți combina dulceața de ardei iute cu legume, ciocolată sau brânzeturi.

În plus, dulceața de ardei iute poate fi un cadou minunat pentru prieteni sau familie. Încercați să faceți mai multe borcane și să le înfășurați frumos pentru a le oferi ca daruri de sărbători sau în alte ocazii speciale.

Din punctul meu de vedere, dulceața de ardei iute este un ingredient versatil și delicios, care poate fi folosit în multe feluri de mâncare. De asemenea, aceasta poate fi un cadou minunat pentru cei dragi. Savurați această dulceață delicioasă și bucurați-vă de savoarea ei unică!

Cum se pastrează?

Dulceața de ardei iute poate fi păstrată în borcane curate și uscate, timp de câteva luni, într-un loc răcoros și întunecat. Savurați acest deliciu alături de mâncărurile preferate și bucurați-vă de beneficiile sale pentru sănătatea dumneavoastră!

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne