Inghetata de banane fara lapte si zahar care va satisface pofta de dulce! Aceasta reteta transforma bananele inghetate intr-un desert delicios. Este un inlocuitor savuros pentru inghetata tip soft serve – fara ingredientele suplimentare!
Ingrediente
- 4 banane mari, feliate sau taiate in bucati mici punga de congelator
Instructiuni
- Asezati bananele coapte, feliate, intr-o punga de congelator si congelati timp de cel putin 4 ore pana cand se solidifica, preferabil peste noapte.
- Puneti bananele congelate intr-un procesor de alimente sau intr-un blender robust si incepeti sa pulsati. Bananele vor semana la inceput cu firimituri, asemenea ovazului.
- Continuati procesarea, pe masura ce amestecul incepe sa devina mai neted, curatati bolul cu o spatula de cauciuc.
Pe masura ce consistenta incepe sa se netezeasca, treceti la blenduire si opriti-va des pentru a rade amestecul in asa fel incat sa continue sa fie procesat de lama. - Dupa aproximativ 10 minute, amestecul se va transforma intr-o consistenta cremoasa asemanatoare cu o inghetata soft serve. Blenduiti pentru aproximativ 30 de secunde in plus pentru a incorpora aer in inghetata.
- Serviti imediat pentru inghetata de tip soft serve. Pentru o inghetata mai ferma, transferati amestecul intr-un recipient etans si sigur pentru congelator, si congelati timp de aproximativ 2 ore, sau pana cand atinge textura dorita.
Note
Depozitare: Inghetata poate fi depozitata in congelator, intr-un recipient etans, pentru pana la 3 luni. Depozitati intr-o tava de paine metalica acoperita cu folie, sau intr-un recipient tupperware.
Mai mult sau mai putin: Frumusetea acestei inghetate cu un singur ingredient este ca puteti face cat de putina sau de multa doriti – nu este nevoie sa calculati corect proportia altor ingrediente sau sa dublati. Utilizati cate banane doriti.
Banane: Cand alegeti bananele pentru inghetata, asigurati-va ca folositi cele coapte. Aceste banane au mai multe zaharuri naturale si dau rezultatul unei inghetate mai dulci. Taierea bananelor in bucati mai mici accelereaza timpul de congelare si faciliteaza munca procesorului de alimente. Bananele trebuie sa fie congelate inainte de procesare. Daca le zdrobiti mai intai si apoi le congelati, se vor transforma intr-un dezastru maro si lipicios care nu va produce desertul cremos inghetat.
Lapte de migdale: Pentru a ajuta la facilitarea blenduirii, se poate adauga lapte de migdale nesweetat in bol in timp ce se blenduieste.
Fiti atenti sa nu procesati inghetata prea mult timp. Dupa ce amestecul s-a transformat intr-o consistenta de tip soft-serve, blenduiti doar 20-30 de secunde in plus pentru a aerisi.
Informații Nutriționale:
Nota: aici poti vedea cate calorii are o banana.
Portii: 4, Mărimea Porției: 1 cupă
Informații Nutriționale | Cantitate |
---|---|
Calorii | 121 |
Grăsimi Totale | 0g |
Grăsimi Saturate | 0g |
Grăsimi Trans | 0g |
Grăsimi Nesaturate | 0g |
Colesterol | 0mg |
Sodiu | 1mg |
Carbohidrați | 31g |
Fibre | 4g |
Zaharuri | 17g |
Proteine | 1g |
Recomandari:
Am mai scris cateva retete de inghetata de casa pentru voi care s-au bucurat de un foarte mare succes. Aceasta sunt:
Înghețată de casă – cu căpșuni și frișcă naturală. 100% gustul copilăriei
Inghețată de casă cu CHIPSURI de CIOCOLATĂ. Un deliciu ușor de făcut