Daca vrei sa-ti servesti familia cu o masa gustoasa si sanatoasa, ce contine mai putin de 500 de calorii pe portie, incearca reteta de creveti cu castraveti. Sosul de soia, uleiul de susan si vinul ii confera acestui preparat o aroma deosebita.
Ingrediente:
- 1 castravete, 2 lingurite sare, 1-2 catei de usturoi tocati marunt
- 4 lingurite ulei de floarea soarelui, 1 lingurita radacina de ghimbir rasa
- 2 cepe verzi taiate si tocate marunt, 400 gr amestec de peste si creveti
- 2 linguri sos de soia, 2 linguri vin
- 1 lingura sos de chilli, 1 lingura ulei de susan
In plus:
- 250 gr taitei din orez
- Coriandru (optional)
Mod de preparare:
Curata castravetele, taie-l in jumatate, pe lungime, si scoate-i semintele, folosind o lingurita. Taie apoi fiecare jumatate de castravete in felii de 1 cm.
Presara feliile de castravete cu sare, pune-le intr-o strecuratoare si lasa-le la scurs timp de 20 de minute, pentru a elimina excesul de apa. Clateste apoi feliile de castravete sub un jet de apa rece si sterge-le cu un prosop de bucatarie.
Incalzeste o tigaie mare pana cand se infierbanta foate tare. Adauga 2 lingurite de ulei si asteapta sa se incalzeasca. Cand uleiul s-a incins, adauga feliile de castravete si prajeste-le timp de cateva minute, pana incep sa se rumeneasca.
Pune felii de castravete rumenite intr-un vas cu capac, pentru a ramane calde.
Adauga in tigaie, uleiul de floarea soarelui care a mai ramas, usturoiul, ghimbirul ras, ceapa verde si prajeste totul timp de 30 de secunde, apoi adauga amestecul de peste si creveti. Lasa totul la prajit, 1 minut.
Adauga sosul de soia, vinul, sosul de chilli si uleiul de susan si gateste timp de 60 de secunde, amestecand cu atentie. Toarna apoi totul in vasul cu castravete.
Decoreaza acest preparat cu coriandru si serveste-l cu taitei de orez. Pofta buna!