Va prezint astazi o reteta de chec aperitiv, absolut delicioasa. Cu ceva timp in urma, am avut niste musafuri si am vrut sa gatesc ceva putin mai special si navigand pe niste siteuri straine de retete, m-am oprit la un chec aperitiv.
Am adaptat foarte putin reteta si va asigur ca este un succes 100%. Va recomand sa urmati pasii dar sa folositi si aceleasi cantitati de ingrediente pe care le-am utilizat eu.
Ingrediente necesare pentru chec aperitiv:
- 200 g piept porc afumat (kaizer), 100 g rosii uscate
- 50 g masline verzi (optional), 50 g parmezan
- 50 g cascaval tare, 220 g de faina
- 250 g iaurt, 2 oua, 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita unt, ulei, mix de ardei, sare
Cum se prepara checul aperitiv:
Chiar daca la prima vedere, ideea de chec aperitiv poate parea complicata, in realitate, este o reteta destul de simplu de preparat, care necesita si destul de putine ingrediente. Asadar, va propun sa va inarmati cu putina incredere si sa ii dati bice, deoarece este o reteta usoara cu care sigur veti avea succes!
- Se taie carnea si se prajeste putin. Se mixeaza iaurtul cu ouale. Se adauga faina si praful de copt. Se mixeaza continuu. Se adauga carnea prajita, bucatile de ardei. Se da cascavalul prin razatoare si se adauga in aluat.
- Maslinele si rosiile se taie si se adauga in aluat.Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca bine. Aluatul se toarna in tava unsa cu unt si se coace 40 minute la temperatura de 180 grade. Cu 3-4 minute inainte de a-l scoate definitiv din cuptor, se presara parmezan si se pune iar la cuptor pentru a se rumeni putin.
Pofta buna si nu uitati sa dati reteta si prietenlor voastre. Sigur vor fi incantate de o reteta pentru chec aperitiv testata si garantata!
sursa foto: suntgospodina.net/chec-aperitiv