Sarbatorile, zilele onomastice, diferitele petreceri sunt ocazii care adesea sunt au drept urmari mahmureala. Motivul este binecunoscut, iar in acest articol va voi scuti de orice fel de discursuri insa va voi prezenta cateva remedii pentru mahmureala care au fost testate si ne sunt recomandate de catre specialisti.
Simptomele mahmurelii cel mai adesea sunt stari de greata, dureri de cap, ameteli, sensibilitate sporita la lumina sau diferite sunete dar si dureri musculare si senzatia de oboseala. In mod normal acestea dispar de la sine in 1 – 2 zile, insa avem cateva remedii care ne pot ajuta sa scapam de ele mult mai repede.
1. Consuma mare si banane
Consumul de mere sau banane in starea lor naturala sau sub forma de salata de fructe proaspete este unul dintre ele mai bune remedii pentru mahmureala. Dr. R. K. Sharma vine in ajutorul petrecaretilor cu cateva sfaturi: “In cazul durerilor de cap, un mar pe stomacul gol este un remediu extraordinar.
De asemenea, un shake cu banane si o lingura de miere de albine este iarasi un remediu foarte bun”. Explicatia sta in relaxarea muschilor stomacului si a nervilor, dar si ajutorul pe care mierea il da ajutand la refacerea zaharului din sange.
2. Consuma miere de albine
Mierea de albine este unul dintre cele mai la indemana remedii impotriva mahmurelii. Aceasta are niste proprietati foarte puternice in anihilarea efectelor nocive ale alcoolului datorita fructozei pe care o contine. De asemenea, ajuta foarte mult is la digestie. Pont: puteti consuma ceaiuri indulcite cu 2 – 3 lingurite de miere de albine de cateva ori pe zi.
3. Consuma ghimbir
In tara la noi ghimbirul nu este extrem de folosit, insa cei pasionati de plante medicinale probabil stiu deja despre efectele sale benefice, chiar si impotriva mahmurelii. Ghimbirul este considerat a fi unul dintre cele mai bune remedii naturale. Este recomandat sa mestecati 2 – 3 bucati mici de ghimbir sau sa beti o ceasca de ceai de ghimbir. Acesta va va ajuta la stabilizarea zaharului din sange, care dupa consumul de alcool este foarte scazut.
4. Consumati menta
Aceasta planta medicinala nu cred ca mai are nevoie de vreo prezentare, deoarece o cunoastem cu totii. In cazul mahmurelii menta poate fi consumata sub forma de ceai sau poate fi mestecata. Consumul de menta va ajuta la relaxarea muschilor intestinali si va accelera eliminarea de caze din stomac si intestine. 1 – 2 cani de ceai de menta vor face minuni pentru orice mahmur.
5. Consuma suc de lamaie
Sucul de lamaie sau ceaiul de lamaie sunt remedii arhi cunoscute pentru mahmureala. Dupa parerea mea sunt cele mai bune remedii care pot fi luate in unui stomac deranjat. De asemenea gustul lor este foarte bun si revigorant, deci este exact ceea ce ar avea nevoie o persoana mahmura.
Specialistii ne spun faptul ca sucul de lamaie indulcit cu zahar sau miere de albine va controla si stabiliza nivelul de zahar din sange, lucru care va face senzatia de mahmureala sa dispara mult mai rapid.
Voi ce remedii pentru mahmureala cunoasteti?
Stiu ca foarte multi dintre voi ati auzit de aceasta bautura insa nu ati avut ocazia sa o testati. Ei bine, eu am avut si cum ma gandesc la cititori, m-am gandit sa fac un mic articol despre ea. Jiguja, o bautura revolutionara care mai este numita si “The DRINK to DRINK, after you DRINK”.
Este un energizant metabolic natural (pe baza de extract din plante si arome orientale) si are scopul de a combate efectele consumului de alcool prin detoxifierea, rehidratarea si purificarea organismului. Plantele din care se prepara Jiguja sunt folosite in Orient de 1000 de ani, efectele lor benefice fiind bine cunoscute.
Efecte (pro):
- consumata inainte de a consuma alcool JIGUJA protejaza ficatul de actiunea nociva a alcoolului si reduce absortia lui in singe
- JIGUJA este excelenta in amestec sau asociere cu toate tipurile de bauturi alcoolice sau nealcoolice pastrindu-si efectele benefice si in aceasta situatie
- consumata dupa consumul de alcool JIGUJA previne simptomele neplacute de mahmureala, stare de rau, greata, dureri de cap, gura uscata si sete provocate de consumul de alcool.
- consumata a doua zi dimineata dupa o seara de petrecere va ajuta sa incepeti o noua zi proaspeti si plini de energie prin detoxificarea si energizarea organismului.
- consumata dupa efort fizic sau intelectual epuizant rehidrateaza si energizeaza organismul
- consumata in zilele calduroase si dupa sauna inlatura senzatia acuta de sete prin hidratarea organismului fiind revigorant, tonifian si energizant metabolic excelent.
Daca nu v-am convins cu cele enumerate mai sus, ei bine ar trebui sa stiti ca Jiguja mai regleaza tensiunea arteriala si optimizeaza functiile organismului, deci avem inca un motiv pentru care sa o includem in „dieta” noastra.
Contra:
- Are gust de placinta cu mere (mar si scortisoara), cel putin asa mi se pare mie, iar acest gust ar putea parea neplacut unora. Cunosc persoane care pur si simplu nu suporta gustul de scortisoara, deci daca esti una dintre ele cred ca nu este bautura potrivita pentru tine.
- Vei bea mai mult, deci vei scoate mai mult din buzunar.