Rasucele cu brânză care pot fi gata in doar 20 de minute – soțul meu pur si simplu le adora. De fiecare data ii pun si la pachet, la serviciu.
Rasucelele sunt pufoase, fragede, cu o umplutura delicioasa si in acelasi timp este foarte satioasa. Puteti ajusta cantitatea de zahar in functie de gustul si dorinta fiecaruia.
Ingrediente pentru aluat:
- Brânză de vaci – 180 de grame
- Ou – 1 buc
- Zahăr vanilat – 1 linguriță
- Un praf de sare
- Zahăr – 40 de grame
- Coajă de lămâie
- Făină – 180 de grame
- Praf de copt – 1 linguriță
- Unt – 80 de grame
Umplutură:
- Brânză de vaci – 180 de grame
- Zahăr – 40 de grame
- Albus de ou – 1 buc.
- Smântână (Iaurt natural) – 1 lingură
- Griș (făină) – 1 lingură
Pentru uns:
- Gălbenuș de ou + lapte 1 lingură
Preparare:
În primul rând, pregătesc aluatul: la brânza de vaci adaug un ou, zahăr, zahăr vanilat, coajă de lămâie și un praf de sare dupa care amestec.
Separat, la făină adaug praf de copt și unt moale, frământând până se formează un aluat sfaramicios. Adaug amestecul de brânză la firimituri și frământ aluatul.
Pun aluatul într-o pungă sau folie și îl dau la frigider pentru 10 minute. Acum, pregătesc umplutura: la brânza de vaci adaug zahăr, albus de ou, smântână și griș și amestec.
Întind aluatul răcit într-un strat, de 3-4 mm grosime și așez umplutura deasupra, în centru, așa cum se arată în fotografie.
Îndoi marginile aluatului spre centru și trec cu sucitorul peste partea de sus. Tai în dreptunghiuri porționate, așa cum se arată în fotografie, și le răsucesc în spirale.
Le transfer pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, și ung deasupra cu amestecul de gălbenuș și lapte.
Le coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute. Presar rulourile gata cu zahăr pudră.
Nici nu voi începe să le laud, puteți vedea singuri cat sunt de bune. Cu asemenea ingrediente și în această formă, nu poate ieși decât ceva delicios. Deci, apucați-vă de gătit. Pofta buna!