Beneficii Quinoa: de ce sa consumam acest aliment?

0
171
Quinoa-preparare

Pentru a reduce greutatea, oamenii tind să reducă imediat sau chiar să oprească utilizarea orezului. Acest lucru, desigur, face ca consumul de carbohidrați să fie atât de redus.

Quinoa a inceput poate ca un model alimentar natural, cu toate acestea, a ajuns sa fie unul dintre produsele cele mai consumate de catre oamenii care au grija de sanatatea lor.

Quinoa are o aromă neutră care funcționează în multe tipuri de alimente și este încărcată cu valoare nutritivă. Are, de asemenea, unele substanțe nutritive care vă pot ajuta să pierdeți kilograme, deci acest lucru face un stimulent binevenit la regimurile de dietă pentru pierderea în greutate.

Quinoa-preparare

Ce este Quinoa?

Quinoa este o “pseudocereala” care poate fi mâncată. Este un aliment bogat în proteine sănătoase, fibre, vitamina B9 (acid folic), vitamina B6, vitamina B2, vitamina B1, vitamina B3 și vitamina E.

Se credea despre quinoa ca este un fel de grau integral, de fapt este vorba despre niste seminte care pot fi preparate la fel ca si graul integral. Poti sa incerci sa faci pilaf din quinoa sau o tigaie picanta in care sa inlocuiesti orezul cu quinoa. Aceasta cereala este preferata mea, de ce? Pentru ca: in primul rand se gateste mult mai rapid decat graul integral, are cel mai mare cotinut de proteine – ceea ce o face perfecta pentru vegetarieni. Quinoa are gust foarte bun si contine toate cele 9 tipuri de amino-acizi. Nu contine gluten si nu are colesterol.

Dintre diferitele tipuri de boabe care sunt sanatoase pentru consumat, quinoa este cea mai buna optiune pentru produsele alternative pentru pierderea in greutate si, de asemenea, pentru a mentine o stare de sanatate cat mai buna.

Factorul, al cărui consum este deseori numit “duper”, este bogat în proteine sănătoase, precum și diverse alte oligoelemente. Quinoa este, de asemenea, bogata în colină, mangan, fosfor, magneziu, fier, zinc, sodiu, potasiu și calciu.

Care sunt avantajele consumului de quinoa?

Conținutul de fibre este suficient de ridicat pentru a ajuta la menținerea unei sănătăți bune a tractului digestiv, făcând stomacul să se simtă mai plin mai mult timp și ajută la stabilizarea nivelului de glucoză din sânge.

Nu numai că este benefic pentru masa musculară și menținerea greutății, quinoa este bogată si în grăsimi sănătoase sub formă de ALA, si poate, de asemenea, ajuta la stimularea HDL.

Avantajele făinii quinoa

Făina Quinoa oferă aceleași avantaje ca si boabele de quinoa:

Are un indice glicemic scăzut

Această proprietate a făinii quinoa, face o dietă excelentă, deoarece consumul său nu provoacă o schimbare semnificativă a nivelului de glucoză din sânge. Alimentele care măresc rata de glucoză bruscă cum ar fi maniocul și cartofii, de exemplu, schimbă mecanismul de eliberare a insulinei, provocând o foame bruscă de zahăr și alimente bogate în calorii.

Controlul dorinței de a mânca dulciuri are o dificultate normala, imaginați-vă, cu mari fluctuații ale nivelului de glucoză ca aceasta este o sarcină aproape imposibilă. Prin urmare, consumul de făină de quinoa are o importanta mare, deoarece are un indice glicemic de 35 față de un indice de 85 asa cum are făina alba.

Quinoa

Aceasta este o sursă excelentă de proteine

O porție de 100 de grame (echivalentă cu ¾ ceasca) de făină de quinoa conține mai multă proteină decât un pahar de lapte (12 proteine are quinoa, comparativ cu 9 ale laptelui).

Cei care practică culturismul cunosc importanța proteinelor pentru restabilirea fibrelor musculare care au fost deteriorate în timpul exercițiilor fizice. Un alt avantaj al proteinei este capacitatea sa de sațietate, mult mai mare decât carbohidrații.

Proteinele de făină de quinoa fac digestia lentă, făcându-te să te simți mai plin. Astfel, pe lângă faptul că acționează în reparația fibrelor musculare, proteinele joacă, de asemenea, un rol important în scăderea în greutate prin controlul apetitului.

Conține vitamine și minerale care ajută la scăderea în greutate

Făina de quinoa este bogată în vitamine si minerale precum magneziu și calciu. Alți nutrienți importanți care se gasesc in quinoa, sunt fierul și vitaminele B, care sunt necesare pentru producerea de energie și pentru scăderea în greutate.

Deficiența vitaminelor poate preveni scăderea în greutate, deoarece organismul nu va putea să gestioneze efectiv toate substanțele nutritive necesare.

Conține triptofan

Știți ce sentiment de relaxare este consumul unui pahar de lapte cald seara?

Puteți obține, de asemenea acelasi sentiment cu ajutorul consumului de făină de quinoa. Motivul este simplu: quinoa conține triptofan, un precursor al aminoacidului serotonin și al altor neurotransmițători.

Printre alte funcții, triptofanul reduce stresul și aduce un sentiment de bunăstare. Prin urmare, celelalte beneficii ale făinii quinoa sunt de a ajuta la reducerea dorinței de a mânca dulciuri și chiar de a sparge starea de spirit pentru a se îmbunătăți, ceea ce nu este de obicei cel mai bun lucru atunci când sunteți pe o dietă.

Quinoa-beneficii

Are multe fibre care cresc saturatia

Acesta este un alt avantaj al făinii de quinoa, care nu poate trece neobservata de cei care privesc indicatorul de echilibru. Două linguri de făină sunt suficiente pentru a furniza 10% din necesarul zilnic de fibre, care este de aproximativ 25 de grame.

O cantitate suficientă de fibră în dietă vă asigură un control mai bun al apetitului, deoarece fibrele controlează eliberarea de zahăr în sânge, evitând vârfurile de glucoză teribile pe care le-am văzut mai devreme.

Fibrele încetinesc de asemenea digestia, făcându-vă să vă simțiți mai plin, mai mult timp. Acestea absorb multă apă, astfel ca interferează cu absorbția grăsimilor, contribuind la îndepărtarea lor din intestin.

Îmbunătățește sănătatea metabolică

Nu numai persoanele supraponderale trebuie să aibă grijă de sănătate: astăzi mii de oameni cu un indice de masă corporală scăzută (adică subțiri) suferă de un sindrom metabolic, un set de simptome care includ rezistența la insulină, hipertensiunea și colesterolul ridicat la alții.

Unele dintre complicațiile asociate cu sindromul metabolic includ debutul diabetului zaharat și un risc crescut de probleme cardiace.

Studiile preliminare arată că majoritatea beneficiilor făinii de quinoa când se utilizează sunt pentru a înlocui indicele ridicat de masă glicemică pentru a ajuta la scăderea nivelului de zahăr, pentru a îmbunătăți sensibilitatea la insulină și pentru a reduce nivelurile de trigliceride. În combinație cu o dietă bogată în grăsimi saturate și o mulțime de fructe, legume și cereale integrale, quinoa poate ajuta la reducerea riscului de sindrom metabolic.

Cate calorii are quinoa?
100g quinoa

Calorii 368
Proteine 14.1
Lipide 6.1
Carbohidrati 64.2
Fibre 7
200g quinoa

Calorii 736
Proteine 28.2
Lipide 12.2
Carbohidrati 128.4
Fibre 14
300g quinoa

Calorii 1104
Proteine 42.3
Lipide 18.3
Carbohidrati 192.6
Fibre 21

Dupa cum se vede in tabel, quinoa are multe calorii. Cu toate acestea, ar trebui sa intelegem ca noi nu putem manca atat de multa quinoa la o masa deoarece aceasta se umfla. De regula, noi ne vom satura doar cu o treime de ceasca de quinoa. Acestea fiind spuse, 1/3 ceasca de quinoa contine:

  • 160 de calorii
  • 2.5 grame de grasimi
  • 3 grame de fibre
  • 6 grame de proteine

Concluzie

Este bine de stiut ca quinoa nu ingrasa si contine toti aminoacizii necesari organismului. De fapt, este atat de buna incat cei de la NASA s-au hotarat ca in cazul calatoriilor lungi, sa planteze aceasta planta pe nava. Acesta este un aliment complet si cei care sunt in calatorii pot supravietui pana la intoarcerea pe pamant mancand quinoa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here