Pruna este unul dintre putinele produse care isi pastreaza proprietatile benefice chiar si dupa tratament termic. De aceea este fructul perfect pentru a face fructe confiate. Un desert natural și gustos îți va oferi un aport de vitamine pe timpul iernii. În plus, prunele confiate sunt foarte ușor de făcut.
Ingrediente:
- prune – 4 kg
- apă – 1 pahar
- zahăr – 1,5 kg
- acid citric – 0,5 linguriță
Preparare:
În primul rând, spălați bine prunele și îndepărtați sâmburele de pe ele tăindu-le în jumătate. Ar trebui să obțineți 4 kg de greutate netă.
Se toarnă zahărul într-o cratiță adâncă, se toarnă apă și se pune la foc mare. După fierbere, adăugați prunele și reduceți focul. Se amestecă și se fierbe timp de 30 de minute.
Puneti prunele într-o strecurătoare și readuceți siropul la foc. Gatiti siropul, amestecand continuu, pana se ingroasa.
Când siropul se răcește, puneti din nou prunele în el și puneți-l înapoi pe foc lent. Țineți 1 minut, apoi scurgeți-l într-o strecurătoare. Repetați procedura de mai multe ori, iar la final adăugați acid citric. Prunele ar trebui să devină moi și strălucitoare.
Prunele preparate în acest fel seamănă cu marmeladă ca gust și consistență, cu o ușoară tenta acrișoara. Prunele confiate pot fi păstrate la frigider mult mai mult decât fructele proaspete.