Ai poftă de un desert original și delicios, care va impresiona invitații tăi în timpul sărbătorilor? Încearcă aceste irezistibile căciulițe de ciocolată umplute cu cremă de visine și smântână.
Pregătește-te pentru o explozie de arome cu această rețetă simplă, dar impresionantă pentru căciulițe de ciocolată. Prepararea lor este mai ușoară decât ar părea și rezultatul va uimi pe oricine.
Căciulițele de ciocolată ascund în interior o cremă pufoasă cu bucăți de cireșe, care se topește literalmente în gură. Încearcă această rețetă și răsfață-te cu o fărâmă de magie.
Ingrediente:
- 200 g ciocolată
- 150 g (1 cană) cireșe/visine (din compot, congelate sau proaspete)
- 50 g (1/4 cană) zahăr
- 8 g (1 linguriță) zahăr vanilat sau 1 plic
- 30 ml (2 linguri) apă
- 10 g (1 lingură) amidon de porumb
- 50 ml (1/5 cană) apă
- 9 g (3 lingurițe) gelatina
- 60 ml (4 linguri) apă
- 300 g (1,5 căni) smântână pentru frișcă 33% grăsime
- 30 g (2 linguri) zahăr
- Pișcoturi sau biscuiți pentru acoperit
Mod de preparare:
Tăiați ciocolata în bucăți mici și topiți-o la bain-marie. Turnați ciocolata topită în forme, întindeți-o pe marginile formei și lăsați-o la răcit în frigider.
Presărați cireșele/visinele cu zahăr și zahăr vanilat, adăugați 30 ml apă și aduceți la fierbere.
Amestecați amidonul de porumb cu 50 ml apă și adăugați-l la cireșe. Lăsați la fiert pentru aproximativ 3 minute, până când amestecul se îngroașă. Turnați amestecul de cireșe într-un bol, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să se răcească.
Amestecați gelatina cu 60 ml apă și lăsați-o să se umfle.
Bateți smântâna cu zahărul până când devine fermă. Încorporați ușor amestecul de cireșe răcit. Adăugați gelatina topită în amestecul de smântână și cireșe și amestecați bine.
Umpleți formele de ciocolată cu această cremă și puneți deasupra un pișcot sau un biscuit.
Lăsați formele în frigider pentru 4 ore, până când se întăresc.
După ce s-au întărit, scoateți deserturile din forme și decorați-le cu ciocolată topită.
Poftă bună!
Sfaturi:
Pentru un gust mai intens de ciocolată, folosiți ciocolată neagră de calitate, cu un conținut mare de cacao.
Înainte de a umple căciulițele de ciocolată, lăsați crema să se răcească bine în frigider.
Puteți decora căciulițele după bunul plac – de exemplu cu ciocolată albă topită, fulgi de ciocolată sau fructe confiate.
Păstrați desertul în frigider pentru a-și menține consistența și gustul.
Suntem siguri că veți savura aceste căciulițe de ciocolată de Crăciun și vor deveni un favorit al sărbătorilor voastre de iarnă.