Prăjiturile sunt unul dintre cele mai vândute tipuri de deserturi de pe planetă. Există o varietate imensă de prăjituri. Un desert este binevenit mai ales după prânz, cina sau pur si simplu alaturi de cei dragi, la o ceasca de cafea/ceai.
În vremurile străvechi, prăjiturile erau atât de scumpe încât doar oamenii nobili și-au putut permite să le cumpere. Prăjiturile au fost inaccesibile pentru paturile mai sărace ale populației pentru o lungă perioadă de timp. Motivul prețului ridicat a fost zahărul, care a fost un produs scump până în secolul al XX-lea.
Astazi va prezint aceasta reteta minunata de prajituri super pufoase, cremoase si cu ingrediente ieftine. Merita sa incercati acest desert deosebit.
Ingrediente pentru prăjituri pufoase:
- Ouă – 3 buc;
- Zahăr – 120 g;
- Zahăr vanilat – 10 g;
- Sare – un vârf de cuțit;
- Lapte cald – 120 g;
- Ulei vegetal – 120 ml;
- Făină – 200 g;
- Praf de copt – 12 g;
- Coajă de ½ lămâie;
- Suc de lămâie – 1 lingură;
- Frișcă 33% – 200 ml.
Prepararea prăjiturilor pufoase:
Spărgeți ouăle într-un bol, adăugați zahăr granulat, sare, zahăr vanilat și bateți cu un mixer până se formează o spumă albă. Turnați laptele cald în amestec, continuați să bateți.
Turnați uleiul vegetal în amestec, adăugați făina și praful de copt, frământați aluatul.
Adăugați coaja de lămâie în aluat, continuați să amestecați cu un tel.
Tapetați o tavă de 42×32 cm cu hârtie de copt, turnați aluatul și întindeți-l uniform pe suprafață.
Coaceți blatul la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute. Răciți blatul și tăiați cercuri de aproximativ 5 cm în diametru folosind un pahar.
Faceți firimituri din resturile de blat. Puteți insiropa blaturile prajiturelelor în suc de portocale.
Într-un bol, bateți frișca până la formarea unor vârfuri ferme, puteți adăuga zahăr pudră daca frisca nu este deja indulcita.
Puneți frișca într-un pos de patiserie si mai apoi distribuiti-o pe cercurile de blat pufos. Presărați umplutura cremoasă cu firimituri.
Prăjiturile pot fi lăsate în frigider pentru câteva ore. Rezultatul sunt prăjituri excelente pentru ceai, moi, cremoase si pufoase. Pofta buna!