Astăzi vreau să vă împărtășesc o rețetă de prajitura cu brânză foarte simplă și rapidă. Am descoperit recent această rețetă pe un site și mi-a plăcut foarte mult pentru simplitatea și execuția sa. Această prajitura leneșă sigur va fi pe placul celor care iubesc prăjiturile porționate cu brânză dulce.
Prajitura este destul de mare, foarte gustoasă și, cel mai important, fără bătăi de cap inutile
Ingrediente aluat:
- 300-320 g făină de grâu
- 170 g unt moale
- 150 g smântână
- 70 g zahăr
- un praf de sare
- 1 linguriță praf de copt
*Umplutură*
- 340 g brânză dulce
- 1 gălbenuș
- 1 ou
- 60 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 1 linguriță amidon de porumb sau cartofi
- 1 gălbenuș pentru uns
Mod de preparare
Bateți untul moale cu zahărul și un praf de sare.
Adăugați smântâna și mixați din nou.
Adăugați făina (nu toată deodată) și praful de copt.
Frământați rapid aluatul. Acesta ar trebui să fie omogen, nelipicios și moale.
Împachetați aluatul într-o pungă și puneți-l la frigider pentru 30-40 de minute.
Pentru umplutură, combinați brânza dulce, oul, gălbenușul, zahărul, zahărul vanilat și amidonul. Mixați cu un mixer.
Întindeți aluatul răcit pe hârtie de copt sub formă de dreptunghi. Împărțiți-l vizual în trei părți. Pe mijloc, așezați jumătate din umplutura de brânză.
Acoperiți umplutura cu o parte din aluat.
Peste aceasta, așezați cealaltă jumătate din umplutură.
Acoperiți din nou cu cealaltă parte de aluat.
Transferați cu grijă prajitura pe o tavă și ungeți-o cu gălbenuș.
Coaceți prajitura într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute.
Răciți prajitura gata pregătită și serviți-o cu ceai.
Poftă bună! ☕