Daca vrei sa pregatesti un Tiramisu pentru tine si familia ta sau pentru musafiri dar nu ai piscoturi la indemana atunci aceasta reteta iti vine in ajutor.
Acest desert este foarte usor de preparat, este super cremos si aromat si cu siguranta ii vei da pe spate pe cei care o vor gusta. Ai nevoie de maxim 30 de minute libere si vei face o prajitura incredibila.
Recomand cu drag sa incerci aceasta reteta mai ales daca s-au anuntat musafiri! Sa trecem la treaba!
Ingrediente pentru blat:
- Ouă – 3 bucăți
- zahăr – 50 de grame
- Făină – 100 de grame
- Amidon de porumb – 20 de grame
- Midgale maruntite – 20 de grame
Ingrediente pentru crema:
- Cremă de brânză Mascarpone – 150 de grame
- Lapte condensat indulcit – 40 de grame
- Smantana pentru frisca 30-33% – 100 ml
- 50 ml de cafea pentru insiropare
- Cacao pentru pudrat
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul pana veti obtine o compozitie cremoasa si dubla ca volum.
Cernem faina cu amidon de porumb, adaugam migdalele tocate si amestecam cu telul. Migdalele le puteti toca fin cu un cutit sau va puteti ajuta de un blender.
Tapetați o formă de 20×30 cm cu hartie de copt și turnați aluatul. Se niveleaza si se coace 10-15 minute la 180 de grade.
Puneti crema de branza, laptele condensat intr-un bol si amestecati cu mixerul in timp ce turnati smantana pentru frisca.
Scoatem blatul din forma, indepartam hartia de copt si taiem marginile sa fie dreapta si frumoasa.
Tăiați în jumătate și puneți o jumătate pe o farfurie. Insiropati blaturile cu cafea diluată.
Punem crema, nivelam si punem cel de al doilea blat. Se da la frigider pentru 2-3 ore iar la final se presară cacao și se taie în bucăți pentru a o servi.
Pofta buna!