Astăzi vreau să vă împărtășesc o rețetă pentru un tort de 25 de minute numit „Royal”. Numele vorbește de la sine, se dovedește cu adevărat foarte gustos, vă puteți surprinde rudele și oaspeții neaștepți. Ingredientele pentru gătit sunt comune și mulți le vor găsi în bucătărie.
Pentru blat aveti nevoie de:
- Ouă – 2 buc
- zahăr – 180 gr
- zahar vanilat – 1 pachet
- Smântână – 200 gr
- Făină – 160 gr
- Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
- Sare – 1/4 linguriță
- Pudră de cacao – 1 lingură
- Seminte de mac – 1 lingura
- Stafide – 2 linguri
Pentru crema aveti nevoie de:
- Smântână – 450 gr
- zahăr pudră – 2-3 linguri
- sare de lamaie – 1/3 linguriță
Rețetă de gătit pas cu pas:
Pregătiți aluatul: spargeți 2 ouă într-un bol, adăugați un praf de sare, 180 g zahăr și vanilie. Bateți cu un mixer, nu trebuie să bateți mult timp, astfel încât ouăle să înceapă să se transforme într-o compozitie spumoasa.
Acum adăugați 200 g de smântână cu un conținut de grăsime de 20%, amestecați și adăugați 160 de grame de făină. Acum adăugați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și stingeți-l cu oțet. Se amestecă și aluatul este gata.
Împărțiți aluatul în 3 părți egale cu o greutate de 220 de grame. Intr-o parte adauga 1 lingura de pudra de cacao, aici adaug 1 lingura de smantana in plus, ca aluatul sa nu fie prea gros, in a doua, 1 lingura de mac iar in a treia, 2 linguri de stafide (stafidele trebuie spălate în prealabil si lasate la inmuiat).
Amestecam totul si luăm din cuptor o tava standard de copt, o acoperim cu hârtie de copt. Împărțiți-o vizual în 3 părți, puneți mai întâi aluatul cu cacao în mijloc, aplatizați-l și puneți pe margini aluatul cu semințe de mac și stafide.
Nivelati totul și puneți la cuptor, setați încălzirea în sus și în jos, temperatura 160 de grade și setați cronometrul pentru 15 minute.
Scoateți blatul finit din cuptor, tăiați marginile și tăiați în 3 părți egale.
Hai sa pregatim crema: intr-un bol se pun 450 de grame de smantana, se adauga 2-3 linguri de zahar pudra, mai pun si putina sare de lamaie pentru ca prajitura sa nu fie foarte dulce. Amestecați smântâna cu o lingură, nu trebuie să o bateți, pentru că atunci când o bateți, smântâna cumpărată din magazin va fi lichidă. Dacă folosești smântână de casă, trebuie să o bati până se îngroașă ușor.
Luam blaturile si le ungem cu crema, acum punem al doilea blat peste primul cu partea unsa in jos, o ungem cu crema si punem al treilea blat.
Unge părțile laterale și blatul tortului cu crema rămasă. Transformăm resturile în firimituri și le presărăm pe tort.
Prajitura este gata, acum se lasa 30 de minute la temperatura camerei si se pune la frigider. Dacă nu aveți timp să așteptați, puteți începe să degustați acum.
Pofta buna!