joi, 28 septembrie
Alecia.ro
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia.ro
No Result
View All Result
Home Culinar

Prăjitura REGINA, cea mai bună și rafinată prăjitură cu ciocolată și cireșe

by Maria
22 iunie
Prajitura Regina

Personal mi se pare cea mai buna prajitura pe care am facut-o vreodata. Pare putin mai complicata pentru ca are mai multe creme si blaturi insa sa stiti ca se face chiar foarte usor. Trebuie doar sa aveti putin timp la dispozitie pentru a pregati cea mai bună prajitură din lume. Aceasta chiar este REGINA prajiturilor cu creme si fructe.

Cititi cu atenție indicațiile, ingredientele și spor la gătit. Să nu uit – eu am folosit o tavă cu dimensiunea de 25×35 cm.

Ingrediente pentru blaturile de cacao:

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingura de faina
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita de praf de copt

Ingrediente pentru blatul roz:

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura sirop de cirese
  • 1 lingurita de praf de copt

Ingrediente pentru 1 blat  – dublati cantitatea pentru ca aveți nevoie de 2 blaturi roz.

Blatul cu smantana:

  • 2 oua
  • 1 pahar zahăr
  • 20 g zahăr vanilat
  • 4 pahare făină
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 pahar smântână
  • 2 linguri de cacao

Ingrediente pentru crema

Crema alba:

  • 600 ml lapte
  • 1 lingură de făină
  • 2 linguri cu varf de amidon
  • 170-200 g zahăr
  • 10 g zahăr vanilat
  • 300 g unt

Crema de ciocolata:

  • 350 g iaurt
  • 80-90 g ciocolată neagră
  • 20 g gelatină
  • 60 g de apă fierbinte

Pentru crema de cirese:

  • 350 g cireșe fără sâmburi
  • 2 oua
  • 120 g zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 12 g amidon

Mod de preparare:

Blatul de ciocolată de ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul pana la obtineti o spuma ferma, se adauga galbenusurile si se bate in continuare pana se omogenizeaza.

Cerneți făina, praful de copt și cacao și adăugați la amestecul de ouă.

Se amestecă bine, dar cu grijă să nu se lase bezeaua. Aluatul este destul de gros.

Aluat cu cartofi

Aluat cu cartofi și verdeață, pentru cele mai bune turte/plăcinte

Tort Charlotte

Tort Charlotte – cu cremă de vanilie și blaturi delicioase. O rețetă unică!

Prajitura cu ciocolata de casa

Tort cu ciocolată de casă – o rețetă deosebit de ușoară, fără coacere

Prajitura Lacrimi de bucurie

Prăjitura „Lacrimi de bucurie”: incredibil de cremoasă și fină!

Blaturile roz:

Se prepară după același principiu ca și blatul de cacao.

Se pune aluatul de cacao intr-o forma tapetata cu pergament, se niveleaza se pune la cuptor 5 minute si peste acesta se toarna aluatul roz.

Se coace la o temperatura de 180 C timp de 25-30 de minute.

Preparare blat cu smantana:

Bateți ouăle cu zahărul și zahărul vanilat (cu un tel). Se adauga smantana si se bate in continuare.

Adăugați făina cernută și praful de copt și frământați aluatul, împărțiți-l în două părți, adăugați cacao într-una.

Împărțiți fiecare parte în jumătate încă o dată pentru a face două bile negre și două albe. Se lasa la frigider 1-2 ore.

Întindeți foi din fiecare bilă, puneți-le într-o formă tapetată cu hartie de copt și coaceți aproximativ 10 minute la o temperatură de 180 °C (orientați-vă dupa cuptorul vostru).

Preparare crema alba:

Faceți o compoziție din făină, amidon, lapte, zahăr și zahăr vanilat, fierbeti pana se omogenizeaza si lăsați-o mai apoi să se răcească.

Bateți untul până se albeste si devine pufos, adăugați crema și continuați să bateți până devine pufoasă.

Preparare crema de ciocolata:

Se toarnă apă fierbinte peste gelatină, se amestecă bine.

Topiți ciocolata, lăsați-o să se răcească puțin, turnați-o în iaurt, amestecați.

Adăugați gelatina și amestecați din nou.

Preparare crema de cirese:

Adăugați sucul de lămâie peste cireșe și mixati totul într-un blender. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba 2 minute. Se ia de pe foc.

Batem ouale cu zaharul, adaugam amidonul si mai batem putin. Se toarnă compozitia de cireșe într-un fir subțire, amestecând constant. Amesteca bine.

Se pune pe foc si se fierbe 3-4 minute pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca. Bateți untul și adăugați compozitia de cireșe, bateți la viteză mică.

Cum se asambleaza prajitura:

  1. Blatul cu smantana, negru
  2. Crema de cirese
  3. Crema alba
  4. Blatul dublu (cacao + roz)
  5. Crema alba + cirese fara samburi (o mana)
  6. Blatul alb cu smantana
  7. Crema de ciocolata
  8. Blatul alb cu smantana
  9. Crema alba + cirese (o mana)
  10. Blatul dublu
  11. Crema alba
  12. Crema de cirese
  13. Blatul cu smantana, negru
  14. Blatul poate fi uns cu cremă și decorat după dorință

Va doresc pofta buna si spor la gătit!

Share65Pin19Send

Alte informații utile

Aluat cu cartofi
Culinar

Aluat cu cartofi și verdeață, pentru cele mai bune turte/plăcinte

Tort Charlotte
Culinar

Tort Charlotte – cu cremă de vanilie și blaturi delicioase. O rețetă unică!

Prajitura cu ciocolata de casa
Culinar

Tort cu ciocolată de casă – o rețetă deosebit de ușoară, fără coacere

Prajitura Lacrimi de bucurie
Culinar

Prăjitura „Lacrimi de bucurie”: incredibil de cremoasă și fină!

Tort cu merisoare
Culinar

Tort Cremosso cu merișoare: un deliciu dulce, super ușor de pregătit

Gem de mere cu cacao
Culinar

Gem de mere cu cacao, preparat acasă: cel mai bun gem de mere pe care l-am testat vreodată!

Load More

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Snickers la pahar
Culinar

Prăjitura Snickers, la pahar: desert gata în doar 10 minute

Gogosi cu gris
Culinar

Gogoși pufoase cu 1 cană de apă și 1 cană de griș – păstrează rețeta pentru că vei avea nevoie

dieta-cu-oua
Diete De Slăbit

Dieta Cu Oua: Poți Slăbi 10 kilograme. Citește Dieta, nu este grea!

Ardei murati pentru umplut
Culinar

Ardei murați la borcan: perfecți pentru a fi umpluți. Se mențin foarte bine toata iarna

ceapa-in-diabet
Viața cu Diabet

Ceapa in Diabet – Au voie diabeticii sa manance ceapa?

Gătește în acest mod chiftelele și nu vei regreta: foarte moi și suculente
Culinar

Gătește în acest mod chiftelele și nu vei regreta: foarte moi și suculente

Minciunele cu zahar
Culinar

Minciunele pufoase, amintirea copilăriei! Desert delicios, rapid și ieftin

fasolea-in-diabet
Viața cu Diabet

Fasole in Diabet: Prieten sau Dușman Pentru Diabetici?

Ai nevoie doar de o lingură din acest îngrășământ și toate plantele vor înflori abundent și frumos!
Casa si Gradina

Ai nevoie doar de o lingură din acest îngrășământ și toate plantele vor înflori abundent și frumos!

Usturoi murat în ulei, pentru iarnă: se va termina imediat, atât este de bun!
Culinar

Usturoi murat în ulei, pentru iarnă: se va termina imediat, atât este de bun!

  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne