Aceasta prajitura este minunata pentru orice aniversare sau sarbatoare importanta deoarece este foarte gustoasa, delicata si cu un gust surprinzator de bun.
In cazul in care vi se pare ca ar fi prea dulce pentru gustul vostru, puteti scade cantitatea de zahar sau de ce nu, inlocui zaharul cu sirop de agave.
Ingrediente pentru blat:
- 3 căni de făină de grâu
- 0,5 căni de zahăr pudră
- 120 g de unt
- 2 oua
- 2 linguri de miere topita
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru crema:
- 750 ml lapte
- 2 budinci de vanilie
- 2-3 linguri de zahar (dupa gust)
- 200 g de unt
Crema caramel:
- 50 g unt moale
- 0,5 conserva de caramel (200 g)
Mod de preparare:
Puneți toate ingredientele pentru aluat în vasul robotului de bucătărie și frământați într-un aluat neted, uniform.
Împărțiți aluatul în 2 părți egale. Asezam fiecare bucata pe fundul unei tavi tapetata cu hartie si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aprox 15-20 minute. Tava folosita de mine are 24×24 cm.
Pregatirea cremei – amestecați praful de budincă într-un pahar cu lapte. Se fierbe restul de lapte cu zahar, amestecand continuu, se toarna compozitia amestecata anterior si se fierbe pana se formeaza o budinca neteda, groasa.
Spumam untul moale cu un mixer. În timp ce amestecați constant, adăugați treptat budinca răcită. Ar trebui să fie o cremă fina. Întindeți crema pregătită pe blat și acoperiți-o cu al doilea strat de blat. Apăsați ușor și puneți prajitura la frigider.
Pregătiți crema de caramel: spumati untul moale și apoi începeți să adăugați treptat caramelul. Se amestecă până la omogenizare.
Ornati partea de sus a prăjiturii cu crema de caramel și presărați cu fulgi de migdale. Puneti prajitura la frigider – de preferat peste noapte. Pofta buna!
Prăjitura regală cu miere și caramel se distinge prin echilibrul fin între aroma intensă de caramel și dulceața subtilă a mierii. Este o alegere excelentă pentru evenimente speciale sau ca desert de weekend. Prezentarea elegantă și textura sa cremoasă oferă o experiență plăcută, fiind la fel de atractivă la vedere cât și la gust.
Această prăjitură reușește să combine simplitatea preparării cu un rezultat final sofisticat, ideal pentru momentele când dorești să impresionezi musafirii sau familia!