Salutare! Astăzi vin la voi cu o rețetă de prăjitură rapidă „Medovik”. Particularitatea acestei prajituri este că nu are nevoie de cuptor, îl puteți coace oriunde, de exemplu, în aparatul de facut sandwich-uri, asa cum am facut si eu.
Ingrediente pentru blat:
- miere – 100 g
- zahăr – 100 g
- Unt – 70 g
- Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
- Ouă – 2 buc
- Făină – 200-220 g
Pentru crema:
- smântână 25% – 250 g
- zahăr pudră – 2-3 linguri
Mod de preparare:
Să pregătim totul pentru aluat.
Se pun 100 g miere intr-un vas, se adauga 70 g unt, un praf de sare si 100 g zahar, se pun la baie de apa. Pe măsură ce uleiul începe să se încălzească, adăugați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și continuați încălzirea în timp ce amestecați, compozitia ar trebui să devină pufoasa. De obicei îmi ia 5-7 minute. Luati de pe foc și adaugati ouăle unul câte unul si amestecati cu un tel.
Acum adaugam faina cernuta 200 g si se amesteca cu un tel. Aluatul este gata, să începem să coacem blaturile.
Coc astfel de blaturi într-un aparat de facut sandwichuri. Împărțiți vizual aluatul în 3 părți și puneți o treime din aluat în aparat, nivelați-l cu o spatulă, închideți și coaceți până la gata, aproximativ 4 minute. Scoateți blatul copt, puneți următoarea porție de aluat și coaceți 2 si 3 blaturi in acest fel.
Taiem prajiturile terminate. Să pregătim crema din smântână (acra, fermentata). Puneți 250 g de smântână cu un conținut de grăsime de 25% într-un castron, adăugați 2-3 linguri de zahăr pudră și amestecați cu telul, dar în niciun caz nu bateți cu mixerul, altfel crema va fi lichidă. Ungeți blaturile cu smântână si asamblati prajitura.
Unge părțile laterale și partea de sus a prajiturii. Transformați resturile în firimituri folosind un blender sau cu mâna si se presară părțile laterale și deasupra tortului. Lăsăm prajitura să se înmoaie, apoi o tăiem și îi invităm pe toți la ceai. Prajitura este mica, cântărește aproximativ 1 kg, dar se prepară foarte repede. Dacă doriți, puteți pregati aluatul pentru 2 porții și coaceți 6 blaturi.
Eu am folosit un aparat de sanwichuri deoarece e „dintr-o bucata” dar voi daca nu aveti asa, puteti folosi un cuptor, fara probleme. Pofta buna!