Prajitura „Napoleon” gata în 30 de minute: Cea mai rapidă rețetă pe care am făcut-o vreodată, și iese incredibil de gustoasă
Legendarul tort Napoleon și-a câștigat pe drept popularitatea. Astăzi, vă propunem o variantă accelerată, unde în loc de foi se folosește lavash armean subțire. Desigur, nu este Napoleonul clasic, dar este un desert demn, gustos și rapid.
Eu am luat lipie dreptunghiulara de la un magazin cu specific arabesc.
Ingrediente:
- Lipie subțire – 340 g
- Lapte – 800 ml
- Ouă – 3 buc
- Zahăr – 170 g
- Amidon de porumb – 30 g
- Unt – 100 g
Preparare:
Pregătiți tot ce este necesar.
Într-o cratiță, adăugați zahăr și amidon, spargeți ouăle. Amestecați bine. Este foarte important să vă asigurați că nu există cocoloașe de amidon. Dacă ele nu se dizolvă la acest stadiu, vor fi prezente în crema finită. Turnați laptele.
Puneți pe foc mic și încălziți în timp ce amestecați constant cu un tel. Pentru începători, este mai bine să faceti crema la bain-marie, deoarece încălzirea este mai lentă și probabilitatea ca crema să se închege sau să ardă este minimă. Dar, sigur, se face perfect si direct pe foc.
Deci, amestecați constant cu un tel, acordând o atenție deosebită fundului și pereților cratiței. De îndată ce crema începe să se îngroașe, ceea ce se întâmplă foarte repede, reduceți focul și așteptați să apară primele bule. Îndepărtați imediat de pe aragaz și continuați să amestecați pentru încă câteva minute, deoarece pereții cratiței sunt încălziți, iar crema se poate încheaga de la căldura lor. Adăugați untul. Se va topi imediat.
Acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se răcească cel puțin la temperatura camerei. Crema se va îngroșa.
Tăiați lipiile în bucăți conform dimensiunii formei.
Așezați pe un grătar de copt într-un singur strat și uscați la o temperatură de 140 de grade până când se rumenesc ușor. Se usucă destul de repede, în 2-3 minute le puteți scoate și așeza următoarea serie.
Asamblați tortul, unso fiecare foaie de lipie cu cremă. Lăsați două foi pentru presărare. Acoperiți cu folie alimentară și puneți la frigider timp de 6-8 ore pentru a se îmbiba.
Rupeți foile rămase în bucăți mari cu mâna și presărați deasupra și pe laturi. Prajitura lenesa Napoleon este gata si o puteti servi.
Pofta buna!