Pentru mine, acesta este probabil cel mai delicios blat de prajitura! Moale, cu ciocolată și mac si cu o cremă neobișnuită de nuci. O combinație clasică dar cu un gust nou care mie imi place extrem de mult.
Ingrediente pentru crema de nuci:
- nuci măcinate – 200 g
- lapte fierbinte – 250 ml
- unt – 200 g
- zahăr pudră – 100 g
Preparare cremă de nuci:
Torn lapte fierbinte peste nucile măcinate, amestec. Acopăr cu un capac și las pentru 30 de minute.
Mixez untul cu zahărul pudră.
Adaug treptat umplutura de nuci și mixez până devine omogenă. Acopăr cu folie alimentară și pun în frigider pentru 30 de minute.
Blat cu mac:
- ou – 2 buc
- zahăr – 50 g
- făină – 100 g
- praf de copt – 1 linguriță
- suc de lămâie – 1 linguriță
- ulei – 1,5 linguri
- mac – 2 linguri
Preparare blat cu mac:
Mixez ouăle cu zahărul până se formează o compozitie albă, pufoasă. Aproximativ 7-10 minute.
Adaug treptat făina, praful de copt și amestec. Apoi torn uleiul, sucul de lămâie și amestec.
Adaug macul și amestec până devine omogen.
Pun hârtie de copt într-o formă (17,5 × 27,5 cm). Întind compozitia cu mac și coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute.
Blaturi de ciocolată (2 buc):
- ou – 4 buc
- zahăr – 160 g
- miere – 45 g
- bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
- făină – 130 g
- cacao – 20 g
- oțet – 1 lingură
- ulei de floarea-soarelui – 45 g
Preparare blaturi de ciocolată (2 buc):
Cu un mixer, amestec ouăle cu zahărul, bicarbonatul de sodiu și mierea. Aproximativ 7-10 minute.
Adaug făina, cacaoa și amestec până devine omogen. La final, torn uleiul și oțetul.
Împart în două blaturi. În aceeași formă cu hârtie de copt, coc două blaturi de ciocolată. În cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute.
Glazură de ciocolată:
- lapte – 60 ml
- zahăr – 90 g
- cacao – 30 g
- unt – 80 g
Asamblez prajitura – Pun cremă pe blatul de ciocolată, acopăr cu blatul cu mac.
De asemenea, pun cremă pe blatul cu mac. Deasupra pun al doilea blat de ciocolată.
Glazură de ciocolată:
Amestec zahărul cu cacaoa. Turn laptele și pun pe foc mic până se dizolvă zahărul.
Adaug untul și amestec până devine omogen.
Torn glazura de ciocolată peste prajitura, las 2-3 ore la frigider și savurez! Pofta buna!