Aceasta prajitura imbina perfect aroma cremei de vanilie si gustul delicat al foilor de cacao. Este delicata, cremoasa, gustoasa si foarte usor de preparat, chiar daca la prima vedere poate sa para putin complicat.
Mai jos veti gasi lista completa de ingrediente dar si modul de preparare, explicat pas cu pas.
Ingrediente pentru foi:
- apă – 200 ml;
- Ou – 5 buc.;
- făină – 120 g;
- unt – 80 g;
- sare – 1/2 linguriță;
- cacao – 2 linguri;
Ingrediente pentru crema:
- lapte – 500 ml;
- zahăr – 150 g;
- Amidon de porumb – 60 g;
- unt – 160 g;
- Ouă – 2 buc.;
- zahăr vanilat – 8 g.
Prepararea prajiturii Karpatka:
Spargeti ouăle într-o tigaie cu fund gros și adăugați zahăr granulat, zahăr vanilat și amidon. Se amestecă ingredientele cu un tel până se omogenizează, scăpând de cocoloașe.
Se toarnă laptele în amestecul de ouă într-un jet subțire. Amestecați constant la foc mediu până când amestecul se îngroașă. Transferați crema groasă într-un recipient, acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se răcească.
Pentru a pregăti aluatul, puneți untul într-o tigaie cu fundul gros, turnați apă și topiți la foc mediu. Se toarnă făina în untul topit și se amesteca aluatul – puteti folosi o spatula de silicon sau o lingura de lemn.
Mai întâi stinge focul.
Adaugati ouăle în aluat, pe rând, bateți cu mixerul până se omogenizează. Se adauga cacao în aluat și se amestecă. Acoperiți tava cu hartie de copt, puneți jumătate din aluat pe suprafață și întindeți-l într-un strat subțire peste hârtie.
Coaceți tortul la cuptor la 200 de grade timp de 10 minute. La fel procedam si cu a doua parte de aluat.
Într-un castron, bateți untul cu un mixer, adăugați treptat crema răcită. Împărțiți fiecare prăjitură în 4 părți egale.
Ungeți fiecare foaie cu crema și asamblați-le într-o prajitura. Ungem și pereții prăjiturii cu crema și o dăm la frigider pentru câteva ore. O puteti orna si cu nuca macinate, pe partile laterale.
Pofta buna!