Aceasta este o prajitura rapida deoarece nu necesita coacere si se pregateste extrem de usor, fiind ideala pentru momentele in care astepti invitati!
Eu am folosit piersici din compot dar voi puteti folosi orice fructe aveti la indemana sau care va plac mai mult.
INGREDIENTE:
- 2 pachete de biscuiti de cacao (240 g fiecare)
- 1 conserva de piersici
- 1 litru de lapte
- 80 gr amidon de porumb
- Jumatate de cana de zahăr pudră
- 4 gălbenușuri de ou
- 200 g de unt
Pentru decor:
- 330 ml smantana pentru frisca 30% grasime
- Jumatate de cana de zahăr pudră
RETETA DE GATIT PAS CU PAS CU FOTOGRAFII:
Se fierbe laptele iar separat se bat galbenusurile cu zaharul. Se adauga apoi amidonul si se amesteca totul bine. Cand laptele incepe sa dea in clocot, se adauga cate putin in compozitia de galbenusuri (pentru a o tempera) si mai apoi se pune la foc, amestecand continuu pana cand devine o crema omogena si densa.
Se lasa crema sa se tempereze putin dupa care se adauga untul, taiat cubulete. Acesta trebuie sa fie la temperatura camerei.
Pune biscuitii pe o tava de copt, intindem un strat subtire de crema calda si punem feliile de piersici. Se mai pune un strat subtire de crema si se pun din nou biscuiti. Se toarna restul de crema si se acopera cu un alt strat de biscuiti.
Se bate smântâna pentru frisca, rece, cu zahăr pudră și se întinde deasupra prăjiturii. Pune totul la frigider – de preferat peste noapte.
Inainte de servire se rade deasupra ciocolata neagra daca se doreste.
Va doresc spor la gatit si pofta buna!