Când nu vrei să faceti prăjituri, dar tot doriți ceva usor, deserturile rapide vin în ajutor. Nu este nevoie să folosiți un cuptor, un mixer sau să petreceți mult timp pentru a le pregăti. Prin urmare, vă puteți trata rudele cu astfel de dulciuri mai des.
Cel mai delicios tort cu smantana si glazura este cel mai bun exemplu. Se prepară simplu. Principalul lucru este să așteptați până când acest desert se înmoaie în frigider și nu se rupe. Sigur te atrage să il încerci mai devreme.
De remarcat că pentru a pregăti acest tort (sau prajitura) delicat trebuie folosită smântână. Dar poate fi înlocuit cu ușurință cu iaurt natural grecesc.
Veti avea nevoie:
- biscuiti cu cacao – 400 g
- Smântână – 750 g
- Ouă – 3 buc.
- zahăr – 300 g
- făină de grâu – 60 g
- zahăr vanilat – 20 g
- Unt – 160 g
- Pudră de cacao – 40 g
- smantana lichida – 150 ml
Mod de preparare:
Se amestecă făina și 200 g zahăr într-o cratiță. Adăugați ouăle. Se amestecă până la omogenizare.
Adaugam smantana si amestecam din nou bine cu un tel.
Gatiti la foc mic, fara a uita sa amestecati. Cand crema incepe sa se ingroase, se reduce focul si se amesteca in continuare. După ce compozitia rezultată fierbe, așteptați 2 minute și luați de pe foc.
Adăugați imediat zahărul vanilat și 100 g de unt. Amestecați bine.
Așezați un sfert din biscuiti, in forma. Adăugați o treime din crema fierbinte deasupra și întindeți-o uniform. Se formeaza astfel o prajitura (4 straturi de biscuiti, cu un strat de crema).
Se amestecă cacao și 100 de grame de zahăr într-o cratiță.
Adăugați 150 ml de smântână lichida și amestecați bine. Gatiti la foc mic, fara a uita sa amestecati. Tot zahărul ar trebui să se dizolve. De îndată ce compozitia rezultată fierbe, așteptați 30 de secunde și luati-o de pe aragaz.
Adăugați 60 g de unt și amestecați totul bine.
Turnați imediat glazura peste tort/prajitura (cum vreti sa o numiti). Puneti-l la frigider pentru 5 ore. Daca va este mai simplu, preparati glazura din ciocolata, raport 1:1 – ciocolata si smantana lichida.
Puteți tăia marginile prăjiturii și sa le decorati după cum doriți: cu fructe de pădure sau nuci. Un astfel de desert este un plus grozav la o ceașcă de băutură caldă.
Pofta buna!