O reteta de prajitura de o frumusețe uimitoare. Dar, în ciuda faptului că arată pur și simplu uimitor și pare să fie o pictură cu modele, prepar acest tort foarte repede și ușor. Vă asigur, gustul și aspectul acestui tort vor impresiona pe toți cei dragi!
Ingrediente necesare:
Aluat:
- Unt sau margarină (înmuiată) 100 gr.
- Zahăr 100 gr. (5 linguri fără vârf)
- Zahăr vanilat 10 gr. (1 pachet)
- Un vârf de sare
- Ouă 2 buc. (110 gr.)
- Făină de grâu cernută 120 gr. (6 linguri fără vârf)
- Praf de copt 0,5 lingurițe.
Blat de ciocolată:
- Cacao 2 linguri. (30 gr.)
- Ulei vegetal 1,5 linguri. (25-30 gr.)
- Piersici 1-2 buc. (se poate folosi și piersică conservată, dar scurgeți lichidul)
Cremă:
- Lapte rece 450 ml.
- Zahăr 100 gr. (5 linguri rase)
- Budinca de vanilie fără zahăr 1 pachet (40 gr.)
- Unt înmuiat 100 gr.
- Ciocolată sau biscuiți pentru decor
Mod de preparare:
Aluat:
Într-un bol adânc pun untul înmuiat, zahărul, zahărul vanilat, sarea și amestec cu un mixer. Apoi adaug ouăle, bat până devine omogen.
Apoi adaug treptat făina și tot așa amestec cu mixerul. Aluatul ar trebui să fie ca o smântână foarte groasă. Împart aluatul în două părți egale.
Aluat de ciocolată:
Adaug cacao și puțin ulei, amestec cu o spatulă. Într-o formă (20 x 17 cm, cu o înălțime de 6 cm), pun hârtie de copt și așez aluatul deschis la culoare.
Apoi așez aluatul de ciocolată și tai piersica în cuburi, apăsându-le ușor în aluat. Puteți folosi și piersică conservată, dar scurgeți lichidul. Pun în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 35 de minute.
Cremă:
Într-o cratiță cu fund gros, torn laptele, adaug zahărul și pudingul, amestec astfel încât toate ingredientele să se dizolve în lapte. Pun pe foc mic și gătesc până când crema se îngroașă, amestecând constant și cu atenție. Îndată ce apar bule mici, o iau de pe foc.
Acopăr crema cu folie de plastic în contact și o las să se răcească complet la temperatura camerei.
Verific blatul cu o scobitoare (aceasta trebuie să fie uscată). De asemenea, îl las să se răcească complet.
Într-un castron separat, bate untul cu un mixer timp de aproximativ 2-3 minute. Adăugați treptat smântâna și amestecați cu un mixer.
Am pus smantana pe prajitura deja rece. Ciocolata o dau pe răzătoare sau o mărunțesc în firimituri și o presărăm deasupra cremă. Am pus prajitura la frigider pentru 3-4 ore, sau chiar mai bine toata noaptea.
Tai prajitura si tratez invitatii, e foarte gustoasa! Pofta buna!