Prăjitură cu zmeură – un desert aromat, umed și foarte gustos

prajitura cu zmeura delicioasa

Prăjitură cu zmeură pentru toți pofticioșii. Acest desert încântător are un gust deosebit. Se prepară ușor și poate fi servit atât într-o zi obișnuită de vară, cât și la un eveniment important. Găsești mai jos 3 rețete de prăjitură cu zmeură. Încearcă-le pe toate!

Prăjitură cu zmeură proaspătă

Ingrediente necesare:

  • 230 gr făină de grâu + încă 2 linguri, 225 gr zmeură
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/3 linguriță sare, 115 gr unt nesărat, moale
  • 150 gr zahăr, 2 ouă, 60 gr smântână
  • 2 lingurițe extract de vanilie, 120 ml lapte

Mod de preparare:

Mai întâi preîncălzim cuptorul la 175 grade C și tapetăm fundul și părțile laterale ale unei tavi de copt rotunde cu diametru de 23 cm cu hârtie pergament.

Într-un bol mare, amestecăm 230 gr făină de grâu cu praful de copt și sarea. Amestecăm până se combină îngredientele, apoi punem bolul deoparte.

Într-un castron mare batem untul și zahărul cu mixerul timp de 2-3 minute, până când untul devine cremos. Adăugăm ouăle, pe rând, și amestecăm bine după fiecare ou adăugat pentru a se încorpora. Adaugăm smântâna și extractul de vanilie și amestecăm.

Adăugăm alternativ amestecul de ingrediente uscate (făină, praf de copt și sare) și laptele, începând și terminând cu ingredientele uscate. Amestecăm doar până se combină. Punem castronul deoparte.

Punem zmeura și 2 linguri de făină într-un castron și amestecăm cu o lingură până când zmeura este complet acoperită cu făină. Transferăm zmeura în aluat fără să adăugăm și excesul de făină din vas. Amestecăm cu o spatulă sau o lingură de lemn.

Adăugăm aluatul în tava pregătită la început și-l coacem timp de aproximativ 32-36 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă prăjitura este gata. A mea s-a copt în 34 de minute.

O lăsăm să se răcească la temperatura camerei. Înainte de servire, presărăm deasupra zahăr pudră. Putem decora prăjitura cu frișcă sau zmeură proaspătă.

Păstrăm prăjitura rămasă la frigider. Poftă bună!

prajitura cu zmeuraPrăjitură cu zmeură și lapte bătut

Ingrediente:

  • 1 cană făină de grâu, 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, 1/4 linguriță sare
  • 1/2 unt nesărat (plus încă puțin pentru uns tava) moale, 1 cană zmeură proaspătă sau congelată
  • 2/3 cană zahăr + 1-2 linguri, 1 ou mare
  • 1/2 linguriță extract de vanilie, 1/2 cană lapte bătut

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 200 grade C. Unge o tavă cu diametru de 22 cm cu unt.

Într-un castron mediu, combină făină, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Într-un castron mai mare, adaugă untul moale și zahărul și amestecă cu mixerul timp de aproximativ 2 minute, până când untul devine pufos. Adaugă oul și extractul de vanilie. Setează mixerul la viteză mică și adaugă făina în 3 loturi, alterând cu laptele bătut. Amestecă până se combină.

Transferă aluatul în tava pregătită și netezește-l. Așază zmeura deasupra și presară zahărul rămas. Coace prăjitura timp de 25-30 de minute până se rumenește. Poți face testul cu scobitoarea.

Lasă prăjitura să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi scoate-o și lasă-o la răcit pe un grătar. O poți servi la temperatura camerei. Dacă dorești, poți presăra deasupra zahăr pudră. Poftă bună și spor la gătit!

prajitura zmeuraPrăjitură cu zmeură și ricotta

Ingrediente necesare:

  • 1 și 1/2 cană făină de grâu, 1 cană zahăr
  • 2 lingurițe praf de copt, 3/4linguriță sare
  • 3 ouă mari, 1 1/2 cești de ricotta
  • 1/2 linguriță extract de vanlie, 1/2 ceașcă unt nesărat topit
  • 1 ceașcă zmeură proaspătă sau congelată, spray antiaderent

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Tapetează o tavă rotundă de tort cu diametru de 23 cm cu hârtie pergament și stropește cu spray antiaderent.

Amestecă într-un castron făina, zahărul, praful de copt și sarea. Într-un alt bol pune ouăle, ricotta și extractul de vanilie. Amestecă până se omogenizează. Apoi adaugă untul, 3/4 ceașcă de zmeură și amestecă ușor. Ai grijă să nu zdrobești zmeura.

Pune aluatul în tava pregătită la început și adaugă restul de zmeură deasupra. Coace prăjitura până se rumenește. Fă testul cu scobitoarea. Introdu o scobitoare în centrul prăjiturii și apoi scoate-o afară. Dacă scobitoarea iese curată înseamnă că prăjitura este gata.

În aproximativ 50-60 de minute prăjitura ar trebui să fie gata. Las-o să se răcească timp de cel puțin 20 de minute înainte de a o scoate din tavă. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here