Aceasta prajitura are două straturi de blat de cacao, crema de măr îmbogățită cu jeleu de portocale și o budinca delicioasa. Totul este acoperit cu glazură de ciocolată, și vă spun pe scurt: este delicios și cu siguranță merită încercat.
Prajitura poate să nu fie complicata, dar necesită puțin timp liber. Totuși, vă pot asigura că familia și oaspeții dvs. vor fi încântați de acest desert. Datorită aspectului său frumos, prajitura este perfecta pentru orice petrecere acasă sau chiar pentru sărbători. Vă recomand cu incredere să încercați!
(Formă dreptunghiulară, am folosit dimensiunile 21 × 32 cm)
Ingrediente necesare pentru blat:
- 8 ouă
- 6 linguri de făină
- 4 linguri de cacao
- 1 cană de zahăr
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1 lingură de apă
Crema de măr:
- 1,5 kg de mere
- 2 jeleuri de portocale
- 1 lingură de unt
Crema de budinca:
- 500 ml de lapte
- 2 linguri de făină de grâu
- 2 linguri de amidon
- ½ cană de zahăr
- 2 gălbenușuri
- 250 g de unt moale
Glazură:
- 1 tabletă (100 g) de ciocolată neagră
- 1 lingură de unt
- 1-2 linguri de lapte
CUM SĂ PREPARI PRAJITURA?
Este cel mai bine să începeți prepararea prajiturii prin prepararea budincii (practic e o crema de vanilie), apoi a cremei de măr. În final, coaceți blatul.
Budinca: Amestecați făina și gălbenușurile în aproximativ 150 ml de lapte. Fierbeți restul de lapte cu zahăr. Turnați amestecul în laptele care fierbe, amestecați intens și fierbeți pentru o vreme până când budinca se îngroașă. Lăsați-l să se răcească complet. Apoi bateți untul moale cu un blender, adăugați budinca câte o lingură pe rând.
Crema de mar: Spălați, curățați și radeți merele pe răzătoarea mare. Caliti-le într-o lingură de unt timp de 10 minute, apoi adăugați jeleul, amestecați bine și mai caliti timp de 2-3 minute. Lăsați să se răcească și să se inchege ușor.
Blat: Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile până devin ferme. Apoi adăugați treptat gălbenușurile, apoi zahărul. Cerneți făina, praful și cacaoa printr-o sită. Turnați în aluat. Amestecați ușor cu o lingură de lemn.
Întindeți aluatul pe o tavă dreptunghiulară, tapetata cu hârtie de copt(21 × 32 cm). Coaceți timp de 30-35 minute la 180 °C (până trece testul cu scobitoarea). Răciți blatul copt. Apoi tăiați-l pe jumătate orizontal.
Asamblarea tortului: puneți una dintre părțile de blat înapoi în tavă. Întindeți crema de măr, nivelând-o. Apoi întindeți budinca și nivelati-o. Acoperiți cu a doua foaie de blat. Apăsați ușor.
Pregătiți glazura: topiti ciocolata, o lingură de unt și lapte într-o cratiță. Turnați glazura fierbinte peste prajitura si lasati la frigider cateva ore sau peste noapte. Pofta buna!