O prajitura delicioasa, cu crema dulce acrisoara de zmeura, crema fina de branza, blat pufos si piscoturi aromate. Este o combinatie perfecta de gusturi, texturi si arome.
Recomand cu drag sa incercati aceasta prajitura chiar si sub forma de tort pentru ca arata foarte bine si este minunata pentru ocazii speciale.
Ingrediente pentru blat:
- ouă – 2 buc
- zahăr – 60 g
- zahăr vanilat – 8 g
- sare – un praf
- făină – 80 g
- praf de copt – ½ linguriță
- coaja de lamaie
- apă clocotită – 10 ml
Ingrediente pentru sosul de zmeura:
- zmeură – 600 g
- zahăr – 50 g
- suc de lamaie – 2 linguri
Ingrediente pentru crema:
- crema de branza – 700 g
- smântână 33% – 600 g
- zahăr pudră – 130 g
- gelatină – 9 g
- apă – 60 ml
- piscoturi – 14 buc
Ingrediente pentru jeleu:
- gelatină – 3 g
- apă – 20 ml
Mod de preparare:
Amestecă ouăle într-un bol cu zahărul clasic și vanilat, sare folosind un mixer. Se amestecă făina și praful de copt separat, se cerne peste compozitia de ouă, treptat și se amesteca pana la omogenizare.
Se adauga coaja de lămâie în aluat, se toarnă apă clocotită și se amestecă. Acoperiți forma de copt cu hartie de copt, turnați aluatul și întindeți-l uniform in tava. Trebuie să coaceți blatul la 180 de grade timp de 25 de minute.
Pentru a pregăti sosul de zmeură, puneti fructele într-o tigaie, turnați peste ele suc de lămâie și adăugați zahăr. Trebuie să le gătiți la foc mediu timp de 6 minute.
Apoi trebuie să treceți zmeura printr-o sită. Pentru a pregăti crema, trebuie să amestecați gelatina cu apă. Combinați crema de brânză cu smântâna pentru frisca și zahărul pudră, bateți cu un mixer până se omogenizează.
Amestecați partea groasă a sosului cu ⅓ din crema și gelatină (dizolvata). Peste blat se intinde un strat de crema, se da la frigider pentru o ora pana se intareste.
Apoi trebuie să acoperiți stratul superior al desertului cu a doua parte a cremei. Înmuiați piscoturile în lapte, acoperiți crema si mai apoi întindeți o treime din cremă pe piscoturi si întindeți uniform pe suprafață.
Puneti desertul la frigider pentru o ora pana se intareste. Se amestecă lichidul de la sos cu gelatină și apă, se întinde deasupra desertului. Pune din nou desertul la frigider pentru 4 ore.
Rezultatul este un desert cu mai multe straturi de crema, delicios si aromat. Pregătirea desertului durează putin mai mult, dar timpul petrecut merită. Pofta buna!