Coacere rapidă, bugetară, aerisită și foarte moale! Oaspeții mei au fost încântați de o astfel de plăcintă și au cerut mai mult. Este preparat din cele mai simple și minime ingrediente, iar gustul este pur și simplu uimitor! Împărtășesc rețeta.
Vom avea nevoie:
- Ouă – 2 bucăți
- Zahăr – 50 de grame
- zahăr vanilat – 8 grame
- Lapte – 50 ml
- Ulei – 50 ml
- Făină – 110 grame
- Praf de copt – 16 grame (2 lingurițe cu varf)
- Cacao – 1 lingura
- Gem, 2-3 mere
- Arahide (sau nuci) – optional
Mod de preparare:
Spargeti ouăle într-un castron mare, adăugați zahăr, zahărul vanilat și amestecați bine. Se toarnă laptele si uleiul si se mixeaza pentru omogenizare, pana devine o compozitie cremoasa.
Se adauga făină de grâu cernuta + praful de copt si se amesteca pentru a va asigura ca nu sunt cocoloase.
Împărțim compozitia în două părți. Se toarnă cacao in una din parti și se amestecă bine.
Tapetați o tavă de copt de 18 cm cu hartie de copt, ungeți cu unt și pudrati cu făină. Turnați compozitia de ciocolată in care puneti merele tocate cubulete (putin calite inainte pentru a fi mai moi) și puneti-o la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 15 minute.
Peste compozitia de cacao, se adauga compozitia alba si coaceți încă 15-20 de minute. Lăsați prajitura să se răcească si puteti intinde gemul de caise (sau alt gem preferat). Daca doriti, o puteti decora cu nuci/alune maruntite. Pofta buna!