Foietaj cu mere – foarte simplu, dar incredibil de delicios, chiar și un copil poate pregăti aceste foietaje, iar gustul este divin.
În primul rând, merele sunt un fruct ieftin și gustos, disponibil tot anul. În al doilea rând, merele sunt perfecte pentru copt; textura, aroma și gustul lor permit crearea unor deserturi incredibil de delicioase.
Dacă vrei să-ți bucuri familia cu niște foietaje delicioase cu mere, dar nu vrei să stai mult timp în bucătărie, pregătește aceste foietaje incredibil de gustoase. Aluatul pentru aceste placințele poate fi cumpărat din orice magazin, iar umplutura se prepară simplu.
Ingrediente necesare:
- Aluat foietaj – 700 g
- Mere – 600 g
- Zahăr – 3 linguri
- Scorțișoară măcinată – 0,5 linguriță
- Amidon – 1 lingură
- Ou – 1 buc.
Mod de preparare:
Mai întâi, pregătim umplutura de mere. Nu este necesar să curățăm merele de coajă. Tăiem merele în cuburi mici. Folosiți mere aromate cu gust dulce-acrișor.
Transferați merele tăiate într-un castron, adăugați zahărul, scorțișoara și amidonul. Amestecați totul bine astfel încât zahărul, scorțișoara și amidonul să fie bine distribuite. Puneți un cub de unt în tigaie, topiți-l și adăugați merele pregătite. Stingeți merele timp de 7-10 minute până când toată sucul lasat se evaporă. Umplutura este gata.
Dezghețați aluatul de foietaj – la temperatura camerei. Tăiați fiecare foaie de aluat în 5 bucăți. Întindeți aluatul pentru a-l dubla în dimensiune. Nu este nevoie să-l întindeți foarte subțire. Faceți 4-5 tăieturi pe o jumătate din aluat. Pe cealaltă parte, puneți 2-3 linguri de umplutură și acoperiți cu cealaltă parte a aluatului.
Prindeți bine marginile. Faceți acest lucru cu tot aluatul.
Acoperiți tava cu hârtie de copt și așezați foietajele. Ungeți foietajele cu gălbenuș de ou bătut și puneți-le în cuptorul preîncălzit. Coaceți la o temperatură de 180 de grade timp de 15 minute.
Dacă doriți, presărați foietajele gata coapte cu zahăr pudră.
Poftă bună!