„Pizza” cu blat de cartofi, gatită într-o tigaie. Reteta este simpla, umplutura se poate face dupa gustul dumneavoastra, poate fi de legume sau de carne. Dacă doriți, pe lângă cartofi și ouă, puteți adăuga 1 lingură smantana, faina. Vă arăt cea mai simplă rețetă din produsele care sunt cel mai des la îndemână.
Ingrediente:
- Cartofi 5-6 buc (acesta este suficient pentru o tigaie cu diametrul de 26 cm.)
- 2 oua
- Sare dupa gust
- Umplutura (dupa gustul tau)
Preparare:
Curatam cartofii, greutatea totala a cartofilor deja curatati este de aproximativ 500 g, baza are aproximativ 1,5 cm grosime, cantitatea de cartofi se poate reduce daca se doreste.
Dam cartofii pe răzătoarea mare, nu storc lichidul, adaug imediat sare după gust, dacă doriți, adăugați condimentele preferate. Adaugati 2 oua si amestecati bine.
Încinge puțin ulei într-o tigaie si puneti cartofii, in uleiul incins. Eu am folosit o tigaie de 26 cm si blatul a fost destul de grosut.
Aplatizați cu grijă, formând o bază uniformă, gătiți la foc mic, sub capac, timp de 10 minute. Partea inferioară trebuie să fie rumenită si intoarceti-o. Mi-e mai convenabil să întorc cu o farfurie.
Ca sos, adaug sos de rosii si maioneza pe blat, intinzand cu o pensula de silicon. Deasupra eu adaug cârnați dati pe razatoare și cascaval, după gust. Adaug roșia și ardeiul gras + putina ceapa verde si busuioc.
Se acoperă și se gateste până este gata, pentru aproximativ 10-13 minute, dar depinde de grosimea blatului, de tipul de cartofi. Pizza este foarte gustoasa iar cârnații pot fi excluși din rețetă dacă se dorește. Puteti pune deasupra orice doriti. Pofta buna!