Piure de conopida – 4 retete delicioase, adunate de la cele mai bune bucatarese. Eu le-am incercat pe toate si pot sa spun ca sunt foarte simple, dar extrem de gustoase. Iti recomand sa le incerci si tu.
Piure de conopida cu unt si smantana
Ingrediente:
- 500 gr conopida, 30 gr unt Ghee
- 30 gr unt, 3 linguri lapte (minim 3.2% grasime)
- 150 gr smantana 18%, sare (dupa gust)
- Un varf de nucsoara (optional)
Mod de preparare:
Curatam conopida de frunze, o spalam si o desfacem in buchetele mici. Topim untul Ghee intr-o tigaie, apoi adaugam conopida. Condimentam cu sare. Prajim conopida timp de cateva minute.
Adaugam apoi laptele, acoperim tigaia cu un capac si fierbem la foc mic. Adaugam apoi smantana si mai lasam conopida pe foc pana se inmoaie.
Punem apoi totul intr-un blender, adaugam unt si amestecam pana se omogenizeaza. Daca este necesar, mai adaugam sare. Condimentam cu un varf de nucsoara. Pofta buna si spor la gatit!
Piure de conopida cu crema de branza
Ingrediente:
- 2 conopide de marime medie
- 2 linguri crema de branza
- 1 lingura smantana lichida pentru gatit
- 1 lingura smantana grasa, nucsoara, sare si piper (dupa gust)
- Marar verde
Mod de preparare:
Desfacem conopida in buchetele, o clatim si o punem intr-o oala. Adaugam apa si sare si acoperim oala cu un capac. Gatim conopida la foc mic, pana cand se inmoaie.
Scoatem conopida din oala, folosind o lingura cu fante. O punem intr-un blender si o amestecam. Adaugam crema de branza, smantana lichida, smantana grasa si condimentam cu nucsoara, sare si piper.
Amestecam cat sa se combine ingredientele. In cele din urma, adaugam putin marar verde, spalat si tocat marunt. Pofta buna si spor la gatit!
Piure de conopida cu morcov
Ingrediente:
- 2 linguri unt Ghee
- 1/2 capatana conopida
- 1-2 morcovi, 2 catei de usturoi
- 1/2 ceapa, 3/4 cana supa de pui sau legume
- Sare si piper (dupa gust)
Mod de preparare:
Mai intai, pregatim ingredientele. Desfacem conopida in buchetele si o spalam. Morcovii ii curatam si-i taiem in cuburi mici, la fel facem si cu ceapa. Cateii de usturoi ii decojim si ii dam printr-o presa.
Incalzim untul intr-o cratita cu fundul gros, la foc mediu. Adaugam ceapa si o calim aproximativ 2 minute, apoi adaugam conopida, morcovii, usturoiul, ceapa si supa de pui sau de legume. Condimentam cu sare si piper.
Cand legumele incep sa fiarba, reducem focul si acoperim cratita cu un capac. Fierbem legumele timp de aproximativ 20 de minute, pana se inmoaie. Daca este necesar, mai completam cu apa.
Punem apoi legumele fierte intr-un blender si amestecam pana se omogenizeaza. Gustam piureul si mai adaugam sare si piper, daca este nevoie. Servim piureul de conopida cald. Pofta buna!
Piure de conopida cu crema de cocos
Ingrediente:
- 1 conopida
- 1 lingura crema de cocos
- 1-2 catei de usturoi
- Sare si piper (dupa gust)
Mod de preparare:
Desfacem conopida in buchetele si o spalam. O punem apoi intr-o oala cu apa si o fierbem pana devine pe jumatate moale (pentru a nu absorbi prea multa apa).
Curatam cateii de usturoi, ii taiem in felii si-i prajim intr-o tigaie (putem adauga si putin ulei).
Scoatem conopida din apa, o scurgem bine, apoi o punem intr-un castron. Adaugam usturoiul, crema de lapte de cocos, sare si piper. Amestecam pana obtinem un piure cu o constistenta neteda.
Inainte de servire, putem presara deasupra piper macinat si ulei de masline. Pofta buna si spor la gatit!