Cele mai bune piftele de post cu hrisca si linte, fara carne sau oua si sunt absolut gustoase. Se prepara foarte usor, la fel ca niste piftele obisnuite insa de care va puteti bucura si in zilele de post.
Daca vreti sa faceti o cantitate mai mare de piftele puteti creste cantitatile ingredientelor iar daca doriti sa adaugati si alte condimente, o puteti face dupa gustul vostru. Piftelele de post sunt sanatoase, satioasa si foarte hranitoare. Hai sa vedem ce ingrediente sunt necesare pentru prepararea lor.
Ingrediente pentru piftele:
- Jumatate de cana de hrisca
- Jumatate de cana de linte
- 1 ceapa, 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei + ulei pentru prajit piftelele
- 2 linguri de smantana vegatala de soia
- 2 linguri de faina + faina pentru tavalit piftelele
- Sare, piper, cimbru, marar
Mod de preparare:
Din aceasta cantitate de ingrediente veti obtine cam 8-10 piftele satioase. Daca vreti mai multe, mariti cantitatile de ingrediente.
Hrisca se spala si se pune la fiert cu un pahar de apa, putina sare, pana cand aceasta se inmoaie si absoarbe lichidul.
Spalam si lintea, turnam 1.5 litri de apa, sare si o fierbem pentru 15-20 de minute. Apa trebuie sa scada iar lintea sa fie moale.
Ceapa o taiem cubulete mici sau o putem da pe razatoare/blender. Morcovul se da pe razatoarea mica si usturoiul măruntit la presa. Legumele acestea se calesc in putin ulei si se adauga peste hrisca maruntita.
Hrisca o puteti da prin blender sau masina de tocat carne. La fel si lintea. Trebuie sa obtineti o pasta.
Peste legume si linte se adauga toate condimentele, faina, smantana vegetala si se amesteca totul foarte bine. Trebuie sa obtineti o compozitie omogena.
Se formeaza chiftelele la marimea dorita, se dau prin faina si se prajesc in uleiul bine incins.
Pofta buna!
Un deliciu! Multumim pentru reteta