Pentru pepene galben murat ai nevoie de:
- 300 ml otet,
- 600 ml apa,
- 1 pepene galben,
- 1/4 lingurita scortisoara macinata,
- 6-7 cuisoare intregi,
- 1 varf de cutit de piper si 100 grame de zahar.
Cum preparam pepene galben murat?
Amesteci otetul cu apa intr-o oala mare. Adaugi condimentele in amestecul de otet si apa, lasi sa fiarba pana clocoteste. Micsorezi flacara si lasi sa fiarba incet, fara clocote, timp de 5 minute. Stingi flacara si lasi circa 1 ora sa se odihneasca.
Adaugi pepenele galben curatat de coaja si seminte si taiat cuburi. Adaugi zaharul si pui la fiert, amestecand pana cand se topeste zaharul. Micosrezi focul si lasi sa fiarba fara sa clocoteasca pe focul cel mai mic pana cand pepenele devine usor transparent.
Pui pepenele in borcanul sterilizat lasand un loc liber de circa 1 deget pana la gura borcanului. Siropul il mai lasi sa dea cateva clocote apoi il versi cu grija in borcan peste pepene, pana se umple de tot borcanul.
Il inchizi cu un capac cu filet si il pui intr-o oala pe fundul careia ai asezat o bucata de hartie de bucatarie sau un servet de panza si lasi circa 10 minute sa se sterilizeze.