sâmbătă, decembrie 3, 2022

Pepene galben murat – 1 pepene galben, 1/4 lingurita scortisoara macinata, 6-7 cuisoare intregi

Pentru pepene galben murat ai nevoie de:

  • 300 ml otet,
  • 600 ml apa,
  • 1 pepene galben,
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata,
  • 6-7 cuisoare intregi,
  • 1 varf de cutit de piper si 100 grame de zahar.

Cum preparam pepene galben murat?

Amesteci otetul cu apa intr-o oala mare. Adaugi condimentele in amestecul de otet si apa, lasi sa fiarba pana clocoteste. Micsorezi flacara si lasi sa fiarba incet, fara clocote, timp de 5 minute. Stingi flacara si lasi circa 1 ora sa se odihneasca.

Adaugi pepenele galben curatat de coaja si seminte si taiat cuburi. Adaugi zaharul si pui la fiert, amestecand pana cand se topeste zaharul. Micosrezi focul si lasi sa fiarba fara sa clocoteasca pe focul cel mai mic pana cand pepenele devine usor transparent.

Pui pepenele in borcanul sterilizat lasand un loc liber de circa 1 deget pana la gura borcanului. Siropul il mai lasi sa dea cateva clocote apoi il versi cu grija in borcan peste pepene, pana se umple de tot borcanul.

Il inchizi cu un capac cu filet si il pui intr-o oala pe fundul careia ai asezat o bucata de hartie de bucatarie sau un servet de panza si lasi circa 10 minute sa se sterilizeze.

Alecia
Aleciahttps://alecia.ro
Pasionata de nutritie, regimuri, tehnici de slabire dar si de efectele suplimentelor alimentare destinate slabirii asupra organismului. Pe masura ce timpul imi permite voi incerca sa abordez cat mai multe probleme pe aceasta tema. Pentru orice fel de intrebari nu va sfiiti sa folositi sistemul de comentarii.

Alte articole interesante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.