În loc să cumpărați parizer din magazin, cu o compoziție de neînțeles, este mai bine să vă uitați la rețete de casă care sunt complet naturale, simple și, în plus, delicioase!
Rețeta aceasta de parizer de casa este extrem de usor de pregatit, nu necesita foarte mult timp si nici ingrediente complicate. Puteți schimba condimentele, schimbând astfel gustul parizerului in functie de preferintele voastre . Asigurați-vă că gătiți aceasta varianta de parizer delicios!
Ingrediente necesare:
- Pui – 1 buc.
- Usturoi – 4 catei
- Supa de pui – 300 ml
- Gelatina – 10 g
- Sare si piper dupa gust
- Paprika – dupa gust
- Suc de sfeclă – 1 lingura
- Ceapa – 1 buc.
- Morcov – 1 buc.
- frunza de dafin – 2 buc.
- Boabe de piper negru – 7 buc.
Mod de preparare:
Fierbeți un pui întreg împreună cu piper negru boabe, foi de dafin, morcovi, ceapă și sare după gust.
Dizolvați gelatina în 300 ml din supa de pui, rezultata in urma fierberii – aceasta trebuie sa fie calda.
Desfaceti puiul si separați toată carnea de pe oase, fără piele. Amesteca condimente dupa gust, sare, usturoi si sucul de sfecla rosie impreuna cu puiul (il folosit pentru a da acea culoare roz pe care o are parizerul).
Folosiți un blender pentru a marunti foarte bine compozitia, până la omogenizare.
Tăiați partea superioară a unei sticlei de plastic, turnați compozitia in sticla și puneti-o la frigider până se întărește (puteți lasa peste noapte).
Scoatem parizerul de casa din sticla, il taiem si il servim la masa. Poftă bună!
Ce conține parizerul din comerț și de ce trebuie sa il evităm?
Parizerul din comerț conține ingrediente care pot ridica semne de întrebare cu privire la calitatea sa. Se utilizează în proporții însemnate piele și tendoane, cartilagii, iar pielea oferă o parte din grăsimi și proteină, dar este vorba despre o proteină inferioară, cum este colagenul. Un alt aspect important este că o mare parte din parizerul de pe piață conține monoglutamat de sodiu, un intensificator de gust, și este colorat cu extract de gândaci.
De asemenea, se adaugă în compoziția parizerului ceea ce se numește carne „dezosată mecanic”, o pastă formată din oase, măduvă osoasă, piele, nervi, vase de sânge și resturi de carne, fiind un amestec de mușchi și alte țesuturi care nu sunt în general considerate carne. Asociația Pro Consumatori a avertizat și despre prezența în parizer a soricului, zgarciurilor, cartilagiilor și a multor aditivi alimentari
Acestea ar putea fi cateva motive pentru care ai vrea sa eviti consumul de parizer din comert, deoarece ingrediente precum pielea, tendoanele, cartilagiile și aditivii alimentari pot avea un impact negativ asupra sănătății pe termen lung. Iar cu reteta pe care ti-am lasat-o mai sus, chiar nu mai ai nici un motiv sa mananci parizer de calitate inferioara 🙂