În timp ce majoritatea grădinarilor consideră păpădia ca fiind o buruiană supărătoare, alte persoane au recunoscut ceea ce este în realitate păpădia: o plantă minune. Păpădia reglează digestia, hrănește ficatul și bila, ajută in reumatism și dizolvă pietrele la rinichi, poate ajuta la dispariția acneei si a bolilor de piele cronice si poate fi folosită ca un tonic pentru orice problemă.
Beneficiile pentru sănătate ale păpădiei includ ameliorarea bolii hepatice, a diabetului, a tractului urinar, a acneei, a icterului, a cancerului și a anemiei. De asemenea, ajută la menținerea oaselor, la îngrijirea pielii și este un avantaj pentru scăderea în greutate.
Poate că deja ați observat că păpădia este o buruiană deosebit de persistentă și indestructibilă. Aceasta poate fi folosită sub formă de salată, suc proaspăt de plante, ceai sau extract din rădăcină.
Papadia – ajutor in medicina dar si in bucatarie
Păpădia a fost folosită de secole în bucătărie și în medicină. Frunzele sale tinere, amare, sunt ideale pentru salate. Din flori se poate produce sirop. Unii oameni prepara, de asemenea, lichioruri delicioase din aceasta. Ca infuzie de ceai, plantele au un efect de purificare a sângelui, similar cu urzica, astfel încât acestea sunt, de asemenea, utilizate ca un remediu pentru reumatism.
În acest scop, părți din rădăcină, frunze și flori sunt cel mai bine folosite cu apă fierbinte. În plus, păpădia stimulează organele digestive prin substanțele sale amare și chiar ajută împotriva durerii de gât și rinichi.
Papadia este cunoscută în special influența pozitivă a păpădiei asupra tuturor organelor implicate în digestie. Aceasta sporește secreția de suc gastric și este de asemenea antispastica. Din acest motiv ceaiul de păpădie, salata de păpădie, sucul de păpădie sau din extract de rădăcină de păpădie , sunt folosite împotriva flatulenței și a balonării.
Rădăcina de păpădie este considerată un tonic adevărat, similar cu ginsengul și trebuie folosită în toate stările de slăbiciune. Rădăcina păpădiei întărește rinichii , ficatul, pancreasul, splina, stomacul si intestinele, si de asemenea , ajută la eliminarea toxinelor din organism.
Păpădia este caracterizată prin puterea ei specială de curățare a celulelor întregului țesut. Fibrele și retenția de apă se eliberează în țesut și se digeră prin stimularea fluidelor biliare sau se asigură eliminarea finală. Prin curățarea și eliberarea întregului țesut, apetitul crește din nou.
Papadia este un ajutor de nadejde pentru ficat
Substanțele din papadie sunt excelente „curățitoare” pentru ficat. Cu peste 500 de caracteristici, ficatul este motorul corpului nostru. Acesta asigură o interacțiune lină a tuturor organelor. Cu toate acestea, în cazul în care ficatul este lent și suprasolicitat, nu-și mai poate îndeplini funcția în mod satisfăcător și curățarea nu funcționează la fel de bine.
Vitaminele și antioxidanții din păpădia verde, sunt deosebit de eficienți pentru pielea și membranele mucoase. Conține mai multă vitamină A decât aproape orice altă legume.
Păpădia este bogata în calciu, vitamina C si luteolina, care protejează oasele de daunele legate de vârstă.
Sucul de păpădie poate ajuta pacienții diabetici prin promovarea producției de insulină din pancreas, menținând astfel nivelul scăzut al zahărului din sânge. Deoarece păpădia este un diuretic natural, aceasta crește frecvența urinării la diabetici, ceea ce ajută la eliminarea excesului de zahăr din organism.
Diabetul, de asemenea, predispune la probleme renale, astfel că proprietățile diuretice ale păpădiei pot ajuta la reducerea depunerii zahărului în rinichi prin urinarea crescută. În plus, sucul de păpădie este ușor amar, ceea ce scade în mod eficient conținutul de zahăr din sânge, ca și în cazul tuturor substanțelor amare.
Icterul este în primul rând o boală a ficatului, în care organul începe să supra-producă bila, care în cele din urmă intră în sânge și are efecte devastatoare asupra metabolismului. Bila în exces este de asemenea reflectata in culoarea pielii, iar în ochi, de obicei, dezvoltă o nuanță galbenă. Tratamentul icterului implică trei etape principale.
În primul rând trebuie să opriți producția de bilă. În al doilea rând, trebuie să eliminați excesul de bilă din organism și, în al treilea rând, să luptați împotriva infecțiilor virale care stau la baza acestuia. Păpădia este foarte utilă în toți acești pași.
Papadia este si un diuretic natural
Diureticul natural favorizează frecvența urinară, care poate elimina bila excesiva. În cele din urmă, se luptă, ca un antioxidant și dezinfectant datorită prezenței vitaminei C și luteolinei, chiar și in cazul infecțiilor virale.
Păpădia are un nivel relativ bun de fier, vitamine și conținut de proteine. În timp ce fierul este parte integrantă a hemoglobinei în sânge, vitamine precum vitamina B și proteinele sunt esențiale pentru formarea globulelor roșii și a altor componente ale sângelui.
Păpădia poate ajuta diabeticii prin scăderea zahărului din sânge, dar pentru pacienții care deja iau modulatori ai zahărului din sânge, aceasta poate duce la hipoglicemie, o stare la fel de periculoasă. Consultați medicul înainte de a adăuga păpădia la tratamentul obișnuit.
Este, de asemenea, cunoscut faptul că sucul din păpădie poate provoca mâncărimi, iritații sau reacții alergice la nivelul pielii și ar trebui să fie ținut departe de ochi. În cele din urmă, există un tip rar de fibre în păpădia numită inulină, și unii oameni au o sensibilitate la aceasta. Când consumati pentru prima oara păpădie, începeți cu o cantitate mică și monitorizați răspunsul corpului.