Dacă ești în căutarea unui mic dejun delicios și ușor de preparat în timpul postului, iți recomand să încerci rețeta mea simplă și delicioasă de omletă fără ouă și fără lapte. Sunt doar câțiva pași simpli și te poți bucura de un mic dejun delicios alături de întreaga familie.
Iată de ce ingrediente ai nevoie:
- 100 grame de făină de năut;
- 55 grame de brânză tofu tăiată cubulețe;
- 40 grame de făină de porumb;
- 250 mililitri de apă;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- jumătate de ceapă;
- usturoi tocat și puțin pătrunjel, după gust pătrunjel,
- ardei iute și sare, la fel, dpă gust.
Cum să faci omleta fără ouă și lapte
Într-o tigaie, rumenește ceapa tocată în puțin ulei de măsline.
Adaugă cubulețele de brânză tofu și călește-le câteva minute. Adaugă apoi câteva linguri de apă și o priză de sare. Lasă tofu-ul să se gătească la foc mic, aproximativ un sfert de oră.
După 15 minute, adaugă usturoiul tocat, pătrunjelul și ardeiul iute, apoi oprește focul.
Într-un castron, amestecă făina de porumb cu cea de năut. Adaugă puțină apă și amestecă bine până obții o compoziție cremoasă.
Adaugă o lingură de ulei de măsline și brânza tofu. În tigaie, adaugă o lingură de ulei de măsline. După ce s-a încins, toarnă compoziția.
Omleta va fi gata în 10 minute. Întoarce-o și mai las-o 5 minute. Gata! Poftă bună!
Ce mai poți mânca dimineața în timpul postului
Nutriționiștii recomandă terci din ovăz cu fructe și miere, salată de legume proaspete și tofu, pâine prăjită cu pastă de hummus, smoothie din fructe și legume, pastă de avocado (guacamole), bruschete, zacuscă cu boabe de fasole, salată de fructe cu semințe sau burrito cu tofu.
Aceste rețete se prepară foarte ușor și sunt potrivite atât pentru adulți, cât și pentru copii. Nutriționiștii recomandă să alegi alimente hrănitoare care să asigure aportul de nutrienți necesar organismului pentru întreaga zi.
Rețeta simplă și delicioasă de omletă de post oferă o alternativă sănătoasă și plină de gust la omletele tradiționale