Pentru mulți oameni, fursecurile de tipul acesta – nuci – sunt asociate cu gustul copilăriei. Acest tip de fursecuri este încă popular astăzi, în ciuda ”concurenței” cu alte tipuri de fursecuri. Care este secretul fursecurilor nuci?
Producția acestor fursecuri datează din secolul al XVI-lea. La acea vreme, astfel de fursecuri erau răspândite în toată Europa. Până în 1917, fursecurile erau simple și nepopulare. După revoluție, oamenii au inceput sa nu mai faca atat de des astfel de nuci pentru ca poate dura destul de mult timp să le prepari, mai ales daca folosesti forma clasica.
Uite cum fac eu nucile acasa, fara sa am nevoie de o forma pentru nuci.
Ingrediente pentru nuci:
- Ou – 1 buc;
- Unt – 100 g;
- Ulei – 30 ml;
- Zahăr pudră – 80 g;
- Praf de copt – ½ linguriță;
- Făină – 270 g;
- Sare – ½ linguriță;
- Scorțișoară;
- Lapte condensat fiert – 200 g.
Prepararea fursecurilor:
Într-un bol, combinăm oul cu sarea, zahărul pudră, scorțișoara și uleiul vegetal, amestecăm până la omogenizare. Adăugăm unt moale în amestec, amestecăm.
Cernem făina și praful de copt în amestec, frământăm un aluat omogen, destul de dens dar nelipicios. Rupem bucăți mici din aluat și formăm bile cat de cat egale.
Punem nucile de aluat în frigider pentru 10-15 minute sub folie de plastic.
Apoi împărțim fiecare ‘nucă’ în două jumătăți, le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt cu partea tăiată în jos.
Strângem ușor una dintre părțile nucilor, facem o adâncitură mică și lungă de-a lungul centrului fiecăreia cu o scobitoare. Pe ambele părți ale adânciturii, creăm forme cu o scobitoare, imitând o nucă reală.
Lăsăm viitoarele nuci în frigider pentru 10 minute.
Coacem nucile la 180 de grade Celsius timp de 10-15 minute, ungem jumătățile cu lapte condensat fiert și le presăm una de alta.
Le puteti umple cu orice tip de crema – daca vreti ca acestea sa aiba mai multa crema, le puteti face o mica scobitura in interior, inainte de a pune crema si de a le lipi. Va doresc spor la gatit si pofta buna!