Noodles cu pui și varză kale – un preparat aromat și delicios

Vrei sa mananci ceva deosebit astazi? Incearca reteta de noodles cu pui si varza kale. Sunt sigura ca dupa cei o vei incerca, vei dori sa o prepari mai des.

Ingrediente:

  • 2-3 maini de frunze kale taiate grosier, 150 gr taitei din hrisca
  • 2-4 ciuperci shiitake, feliate, sare de mare
  • 1 lingurita ulei de nuca de cocos, 1 ceapa taiata cubulete
  • 1 piper de pui feliat sau taiat cubulete, 1 ardei iute fara seminte
  • 2 catei de usturoi taiati marunt, 2-3 linguri de sos de soia fara gluten

Ingrediente pentru sos:

  • 1 1/2 lingura miso din orez integral
  • 1 lingura sos de soia fara gluten, 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita ulei de susan

Mod de preparare:

Pune o cratita medie cu apa la fiert. Adauga frunzele de varza kale si fierbe-le timp de 1 minut, pana cand se ofilesc usor. Scoate frunzele de kale si pune-le deoparte.

Pune din nou apa la fiert. Adauga taiteii si fierbe-i timp de aproximativ 5 minute. Clateste-i apoi sub un jet de apa rece si lasa-i deoparte.

Prajeste ciupercile shiitake intr-o tigaie cu putin ulei de cocos (nu adauga tot uleiul de cocos), timp de 2-3 minute, pana se rumenesc usor pe fiecare parte. Presara sare de mare deasupra si lasa-le deoparte.

In aceeasi tigaie in care ai prajit ciupercile, incalzeste uleiul de cocos care a mai ramas, la foc mediu-mare. Caleste ceapa si ardeiul iute timp de 2-3 minute, apoi adauga bucatile de piept de pui.

Gateste carnea timp de 5 minute la foc mediu, amestecand de cateva ori, apoi adauga usturoiul, sosul de soia si un strop de apa. Mai lasa tigaia pe foc inca 2 minute, amestecand frecvent, pana cand puiul este fiert.

In cele din urma, adauga taiteii, varza kale si ciupercile. Amesteca bine.

Prepara apoi sosul. Amesteca pasta miso din orez integral cu sosul de soia, uleiul de masline, sucul de masline si uleiul de susan. Adauga sosul peste taiteii cu pui si amesteca bine. Pofta buna!

Iti recomand sa incerci si reteta de mai jos pentru a pregati un desert gustos.

Granola cu ciocolatagranolaIngrediente:

  • 200 gr fulgi de ovaz
  • 30 gr nuci, 20 gr nuci Pecan tocate marunt
  • 3 linguri ulei de masline, 20 gr unt
  • 1 lingura zahar brun, 2 linguri sirop de orez
  • 60 gr chipsuri de ciocolata neagra (70% cacao)

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 160 grade. Tapeteaza o tava mare cu hartie de copt.

Amesteca fulgii de ovaz si cele doua tipuri de nuci intr-un castron mare.

Intr-o tigaie antiaderenta, incalzeste uleiul de masline, untul, zaharul brun si siropul de orez. Dupa ce ingredientele s-au topit, toarna siropul obtinut peste amestecul de fulgi de ovaz si nuci Pecan.

Amesteca bine, pana cand ovazul este acoperit complet. Distribuie amestecul obtinut in tava de copt. Baga tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 de minute.

Scoate apoi tava din cuptor si lasa desertul sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, poti rupe cu degetele bucati mai mari de granola din tava si apoi sa le amesteci cu chipsuri de ciocolata. Pofta buna!

Lasă un comentariu