Miere de Manuka MGO 550 – este cea mai bună? Beneficii și moduri de utilizare

Miere de Manuka este miere monofloră. Provine din nectarul florilor de Manuka. Manuka este un arbore ce crește doar în zonele nepopulate din Noua Zeelandă. Acest tip de miere conține Methylglyoxal (MGO) – compus antibacterian.

Mierea de Manuka cu gradul MGO mai mare, are o concentrație antibacteriană mai ridicată. Înainte de a ajunge pe piață, fiecare borcan de miere este testat pentru a se afla concentrația MGO.

Ce este metilglicoxal-ul (MGO)?

MGO reprezintă nivelul de methylglyoxal, ingredientul care face ca mierea de manuka să fie atat de apreciata. Cu cat continutul de MGO este mai mare, cu atat efectele terapeutice ale acestui produs apicol sunt mai mari.
Nivelul de metilglyoxal din fiecare tip de mierea de manuka precum si alte ingrediente active prezente in mierea de manuka Larnac este determinat in laboratoare din Noua Zeelandă, fiecarui lot de miere i se atribuie un certficat de analiza.

Gama de miere de manuka Larnac include sase variante diferite in functie de continutul de MGO : 120+, 300+, 420+, 600+, 720+, 800+. Acestea sunt completate din cand in cand prin editii speciale, cu valori MGO peste 1000.

Mierea de manuka Larnac o miere in a cărei calitate poti sa ai incredere deplina cu origini in natura virgina a Noii Zeelande, prezenta pe piata din Germania de peste 10 ani.

Cum se utilizează mierea de Manuka?

Pentru utilizare internă, se consumă 2-3 lingurițe de miere pe zi (vezi aici câte calorii are mierea de albine). Fiecare linguriță de miere se ia cu 20-30 de minute înainte a mânca orice aliment sau de a bea orice lichid.

Pentru utilizare externă, mierea se aplică direct pe piele sau chiar pe compresa.

Multe femei folosesc mierea de Manuka pentru a-și crea diferite măști de față și de păr.

Beneficiile mierii de Manuka

De sute de ani, mierea de manuka a fost cunoscută pentru lupta eficient cu multi germeni diferiti. Intre timp, mierea de albine a starnit si interesul medicinii moderne și a făcut obiectul a numeroase studii stiintifice.

Potrivit lui Peter Molan, profesor la unitatea de cercetare a mierii, mierea de Manuka are un spectru larg de efecte terapeutice . Cunoscutul biochimist a spus: „Nu am găsit un germen care să reziste la mierea de Manuka”.

Efecte si beneficii ale mierii de manuka:

– antiseptic
– antibacterian
– antifungic
– antivirale
– antioxidant
– anti-inflamator
– sustine vindecarea ranilor

Pe langa efectele de mai sus, s-a dovedit ca mierea de manuka are un efect stimulant asupra sistemului imunitar.

Mierea de Manuka este eficienta atat in uz intern cat si extern. Pe langa utilizarea terapeutica a mierii din Noua Zeelanda aceasta este folosita si in produse cosmetice. Multe dintre domeniile de aplicare se bazeaza pe experienta traditionala.

Pana in prezent, utilizarea mierii de Manuka a fost cercetata doar in unele dintre aceste aplicatii prin studii stiintifice.

Aplicatiile tipice includ:
– leziuni externe (abraziuni, sindromul piciorului diabetic,
– leziuni dermatice cauzate de radioterapie, ulcere, taieturi, arsuri, rani si mai ales rani cronice).

Mierea de manuka poate obtine rezultate mai bune, in special in ranile cronice, decat gelurile medicale sau plasturii.

– boli de piele (acnee, herpes, dermatita atopica, psoriazis)
– micoze (lichen, piciorul de atlet, drojdii, ciuperca pentru unghii)
– inflamatii orale si faringiene (aftae, gingivite, boli parodontale si alte infectii ale gurii)
– afectiuni ale tractului respirator superior (dureri in gat si inflamatie in gat, tuse, nasul curgator, gripa, – – infectii ale sinusului si ale sinusului frontal)
– tulburari ale sistemului gastro-intestinal (diaree, gastrita, inflamatie a esofagului si mucoasei gastrice, dureri de stomac, ulceratii ale stomacului, arsuri la stomac)

Intarirea sistemului imunitar. Pentru a consolida in general sistemul imunitar, se recomanda a se consuma zilnic aproximativ o lingurita de miere de Manuka.

Mierea de manuka este considerată un tratament naturist eficient, deoarece ajută în caz:

Sistemul imunitar slăbit (Miere de Manuka MGO 100+, MGO 250, MGO 400+)

Mierea de Manuka întărește sistemul imunitar și poate fi consumată atât de adulți cât și de copii cu vârsta mai mare de 1 an. Se poate consuma tot timpul anului. Majoritatea oamenilor folosesc mierea de Manuka mai ales în sezonul rece pentru întărirea imunității.

Reflux gastric, arsuri la stomac (Miere de Manuka MGO 400+)

Mierea de Manuka poate neutraliza pH-ul corpului, de aceea este folosită ca remediu pentru reflux gastric și arsuri la stomac.

Gripă și răceală (Miere de Manuka MGO 250+ sau MGo 400+)

gripa si racealaAjutând la întărirea sistemului imunitar și având efect antibacterian și antioxidant, acest tip de mierea poate fi un bun remediu naturist pentru gripă și răceală. Pentru a proteja organismul și a preveni gripa și răceala, se recomandă consului zilnic al mierii de Manuka tot timpul anului sau doar în sezonul rece.

Ulcer gastric (MGO 400+)

Rezultatele unui studiu au arătat că mierea de Manuka reduce indexul de ulcer și menține un nivel constant de glucoproteină, deoarece are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. De aceea, poate fi utilizată ca remediu pentru ulcerul gastric.

Pentru ca stomacul să nu fie deranjat din cauza acțiunii mierii, se recomandă ca aceasta să fie consumată, cel puțin în primele zile, cu pâine.

Constipație (MGO 400+)

constipatieMierea de Manuka are un efect antiinflaamtor puternic și contribuie la eliminarea cauzelor constipației și balonării.

Boala Crohn (MGO 550+)

Conform unui studiu efectuat recent, miera de Manuka poate îmbunătăți starea colonului, deoarece are  proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii puternice.

Fisuri anale (MGO 400+, MGO 550+)

Pentru trararea fisurilor anale se aplică miere de Manuka de câteva ori pe zi.

Acnee (MGO 250+ sau MGO 400+)

Schimbările hormonale, stresul, dieta nesănătoasă sau blocarea porlilor pot duce la apariția acneei. Având aefect antimicrobian, mierea de Manuka poate elimina bacteriile.

Multe persoane folosesc mierea de Manuka pentru tratarea acneei, deoarece poate reduce inflamația și poate înlătura bacteriile aflate pe zona afectată de coșuri.

acneePentru tratarea acneei, mierea de Manuka se folosește ca mască, în fiecare zi, până când coșurile dispar. Pentru ca efectul să fie mai puternic, se poate consuma și câte o linguriță de miere pe zi, de preferat, dimineața.

Herpes (MGO+)

Se aplică miere de Manuka pe zona cu herpes de cel puțin 5 ori pe zi. Se lasă să acționeze după preferințe. Pentru întărirea imunității, se recomandă și consumul de miere de Manuka zilnic, timp de cel puțin 2 luni.

Antioxidant (MGO 400+, MGO 550+)

Acest tip de miere are un puternic efect antioxidant. Antioxidanții protejează țesutul și combat efectele radicalilor liberi, împiedicând distrugerea menbranelor celulare.

Rozacee (MGO 250, MGO 400+)

Deoarece poate reduce inflamația și pote elimina bacteriile, acest tip de miere este folosit ca remediu naturist pentru rozacee. La fel ca în cazul acneei, mierea se folosește ca mască, zilnic, până când simptomele rozacee sunt ameliorate.

Hemoroizi (MGO 400+)

Aplică miere pe hemoroizii externi și las-o să acționeze. Pentru ca efectul să fie mai puternic, poți consuma și 2 lingurițe de miere zilnic, înainte cu jumătate de oră de a mânca sau a bea orice fel de lichid.

Eczeme (MGO 400+)

eczema miere de manukaPentru a scăpa de eczeme, aplică mierea pe zona afectată. Deoarece are efect antifungic și antibacterian, mierea de Manuka este utilă în tratarea eczemelor.

Răni și arsuri (MGO 400+, MGO 550+)

Mierea de Manuka accelerează regenerarea celulară și are un puternic efect antibacterian, de aceea poate fi utilizată ca remediu naturist pentru răni și arsuri. Mierea grăebește vindecarea și protejează zona afectată.

Infecții urinare (MGO 400+, MGO 550+)

Mierea de Manuka poate ajuta la tratarea infecțiilor urinare, dacă este consumată timp de cel puțin o lună de zile.

Placă dentară (MGO 250+, MGO 400+)

Bacteriile pătrund foarte ușor în cavitatea bucală, de aceea este recomandat să ne spălăm pe dinți de cel puțin două ori pe zi.

Putem preveni palca dentară dacă folosim o pastă de dinți cu miere. Sănătatea dinților poate fi menținută și prin consumul de miere. Mierea însă trebuie ținută în gură jumătate de minut înainte de a fi înghițită.

De asemenea, mierea de Manuka este eficientă în tratarea gingivitei, arată un studiu.

Astm

astmMierea de Manuka poate ameliora simptomele astmului, îmbunătățind astfel calitatea vieții celor care se confruntă cu această problemă de sănătate. În momentul în care o persoană inghite miere de Manuka, produce mai multă salivă. Prin urmare, tusea este ameliorată.

Atenție! Mierea de Manuka nu tratează astmul, doar reduce simptomele bolii.

Sinuzită (MGO 400+, MGO 550+)

Persoanele cu sinuzită pot utiliza acest tip de miere ca remediu naturist, deoarece are efect antiinflamator și antibacterian.

Dureri de gât (MGO 250+ sau MGO 400+)

Având efect antiinflamator și antibacterian, mierea de Manuka poate elimina bacteriile din gât și poate reduce inflamația, ameliorând astfel dureriea de gât.

Energie (MGO 250+, MGO 400+)

În compoziția mierii de Manuka sunt mulți nutrienți ce cresc nivelul de energie. Consumând acest tip de miere zilnic, vei avea mai multă energie.

Ciuperca piciorului (MGO 400+, MGO 550+)

Având efect antibacterian puternic, acest tip de miere poate trata ciuperca piciorului dacă este aplicată pe zona afectată de câteva ori pe zi, timp de cel puțin o lună.

Colesterol (MGO 400+, MGO 550+)

Unele studii au arătat că mierea de Manuka poate reduce nivelul colesterolului LDL și al trigliceridelor. Mai mult, se pare că acest tip de miere ar putea crește nivelul colesterolului HDL.

Psoriazis (MGO 400+)

psoriazisTrebuie să menționăm că nu există tratament care să vindece psoriazisul, însă, prin aplicarea mierii de Manuka pe zona afectată, simptomele se pot reduce, deoarece mierea are proprietăți antiinflamatorii puternice.

Cum alegi cea mai bună miere de Manuka?

Gradul MGO al mierii de Manuka determină nivelul de concentrație antibacteriană. Mierea cu un nivel MGO mai mare, are activitate antibacteriană mai puternică.

  • MGO 100+ – este recomandat pentru stimularea imunității și calmarea durerilor în gât
  • MGO 250+ – ajută la întărirea imunității și la ameliorarea durerilor în gât
  • MGO 400+ – puterea antibacteriană este la un nivel optim
  • MGO 55+ – puterea antibacteriană este la un nivel ridicat

Atunci când vrei să cumperi miere de Manuka asigură-te că alegi una complet naturală, fără niciun fel de adaos. Gustul mierii poate varia în funcție de recoltă. De asemenea, și culoarea dar și textura acesteia poate fi diferită.

miere

Contraindicații

  • Mierea de Manuka nu înlocuiește o dietă alimentară echilibrată.
  • Copiii mai mici de un an nu trebuie să mănânce niciun tip de miere deoarece pot face botulism.
  • Persoanele cu diabet nu ar trebui să consume miere de Manuka.
  • De asemenea, persoanele cu alergii la produsele apicole ar trebui să evite consumul de miere.
  • Copiii sub 6 ani nu au voie să consume bomboane cu miere de Manuka deoarece se pot îneca.

Nu utiliza mierea de Manuka pentru a trata o anumită problemă de sănătate, fără a te consulta cu medicul.

Mierea de Manuka nu este un medicament. Acest produs se consumă ca parte a unei diete echilibrate și sănătoase.

Beneficii dovedite de studii

Dinverse studii efectuate de mai multe universități au arătat că mierea de Manuka poate fi utilă în:

Tratamentul rănilor

Acest tip de miere ajută la vindecarea rapidă a rănilor și la regenerarea țesutului, arată studiile pe pacienții cu arsuri. Se pare că mierea de Manuka ajută chiar și la tratarea ulcerului varicos.

Gripa

miere manukaDacă este consumată în parale cu tratamentul recomandat de medic, mierea poate lupta cu virusul Influenza, ce provoacă gripa.

Antiinflamator natural (MGO 400+, MGO 550+)

Potrivit unor studii, mierea de Manuka poate mări fluxul celulelor antiinflamatorii în zona afectată.

Reflux gastric

Anumite cercetări arată că prin consumul de miere cu nivel MGO ridicat se poate ameliora refluxul gastric.

Afte bucale

Cunoscută pentru efectele sale antibacteriene și antiinflamatorii, mierea de Manuka poate fi folosită pentru tratarea aftelor bucale. Efectele se văd doar dacă mierea este aplicată pe zona afectată de 4 ori pe zi timp de cel puțin o săptămână.

Alergii

Dacă te confrunți cu alergii (dar nu alergii la polen sau și alte produse apicole) poți consuma mierea de Manuka pentru a ameliora simptomele, deoarece acest tip de miere are efect antihistaminic.

Fibroza chistică

Fibroza chistică afectează plămânii dar și alte organe. Mierae de Manuka poate lupta împotriva acestei boli din cauza căreia pot apărea diferite infecții respiratorii.

Ingrediente care garanteaza autenticitatea Mierii de Manuka

Methylglyoxal (MGO / MG) – Conform oamenilor de stiinta methylglyoxal determina in mare masura efectul antibacterian al mierii de Manuka. Este un produs derivat din zahar, se obtine in fagurele de miere: produsul esential fiind carbohidratul DHA continut in nectarul florilor de manuka.

In timpul procesului de formare a mierii de Manuka, DHA-ul este convertit in MGO de-a lungul a cateva luni, pana in momentul in care mierea de Manuka a atins un anumit nivel maxim de MGO.

Ulterior, concentratia MGO de miere ramane destul de stabila. Metilglioxal se produce, de asemenea, in alte miere, dar intr-o concentratie mult mai mica si nesemnificativa.
In Germania, etichetele de miere de Manuka contin de obicei continutul minim de metilglioxal in mg / kg manuka miere.

Dihidroxiacetona (DHA) – DHA este prezent numai in nectarul florii de Manuka, este ingredientul care este transformat in metilglioxal in timpul procesului de transformare in de miere.

Se poate concluziona din concentratia continutului de DHA – cu cat mai mult DHA, cu atat este mai mult MGO.

Conform liniilor directoare ale guvernului din Noua Zeelanda, in mierea din Manuka trebuie sa fie prezente atat MGO, cat si in DHA.

Deci, puteti exclude ca MGO a fost adaugata ulterior la Mierea de Manuka. Deoarece DHA a fost transformat in cursul procesului de formare a mierii si a fost convertit in MGO, nu exista valori minime valide sau similare.

Continutul de DHA scade in cursul maturarii mierii, continutul MGO creste.

Leptosperina – Leptosperina este un nou ingredient cheie in determinarea autenticitatii mierii de Manuka, se gaseste exclusiv in mierea de Manuka. Daca leptosperina este prezenta intr-o miere, atunci fara indoiala este o miere de MAnuka autentica.

Continutul de leptosperina, spre deosebire de DHA sau MGO, este foarte stabil si poate fi clar determinat. in plus, leptosperina este foarte dificil de a fi produs sintetic si prin urmare, destul de greu de falsificat.

Mierea Manuka de inalta calitate trebuie sa aiba un continut minim de leptosperina de 100 mg / kg, in conformitate cu Asociatia UMF Honey.

Hidroximetilfurfural (HMF) – HMF este un alt produs degradant in zahar in miere si este testat pentru a determina prospetimea si calitatea unei mieri de Manuka.
In mierea proaspata de manuka, HMF nu exista sau este prezent in cantitati foarte mici.
Mierea de Manuka care a fost supraincalzita sau depozitate prea mult, are niveluri ridicate de HMF.

Testul HMF este important pentru mierea de Manuka, deoarece conversia DHA in MGO poate fi accelerata prin incalzire. Valoarea HMF pentru mierea de Manuka nu trebuie sa depaseasca 40 mg / kg. Cu cat concentratia HMF este mai mica, cu atat creste garantia autenticitatii mierii de Manuka.

Mierea testată are următoarele valori:

Metilglioxal: 324 mg / kg
DHA: 729 mg / kg
Leptosperină: 626 mg / kg
HMF: 15 mg / kg

Aceasta este o miere de Larnac de foarte bună calitate, vanduta ca MGO 300+!

Miere de Manuka Larnac

O miere de Manuka autentica  este produsă de albinele europene (Apis mellifera) care se hrănesc cu arborele de mană sau de ceai (Leptospermum scoparium). Acest arbore  crește in mod liber in toată  Noua Zeelandă și în sud-estul Australiei.

 

In Noua Zeelandă, o miere de Manuka destinată exportului  trebuie să fie testată independent și să treacă testul Manuka Honey Science Definition. Acest test este specificat de Ministerul Industriilor Primare (MPI).

Testul cuprinde cinci atribute. Patru  sunt chimice și unul  este testul pentru ADN-ul Leptospermum scoparium.  Mierea trebuie să treacă toate cele cinci teste pentru a fi etichetata ca manuka. Această testare a intrat în vigoare la 5 ianuarie 2018.

MPI nu are o definiție pentru manuka vânduta pe piața internă din Noua Zeelandă. Testul MPI Five attributes este singurul standard recunoscut de legislația din Noua Zeelandă.

Arborele de manuka  si  Kunzea ericoides, o altă specie Myrtaceae, numită și kanuka, adesea  împart  aceleași zone de creștere. Unii apicultori nu pot diferenția cu ușurință aceste specii, deoarece ambele flori au o morfologie similară. Diferențierea polenului între cele două specii este dificilă.

Prin urmare,  studiul polenului continut, ca identificare pentru tipul de miere, este valabil doar în asociere cu alte teste de identificare. Mierea Leptospermum scoparium este întunecată, în timp ce mierea de Kunzea  ericoides este galben  pal, limpede, cu aromă  delicată, dulce, ușor aromata  și nu este vâscoasă.

Mierea de iarba neagra ( Calluna vulgaris)  este de asemenea vâscoasă, dar planta are flori  la sfârșitul verii și distribuția ei montană în nordul Europei temperate și  in Asia Centrală nu corespunde cu cea a Leptospermum scoparium. Prin urmare, recolta nu poate fi confundată cu recolta de miere de manuka.

Caracteristici de aspect si gust pentru o miere de Manuka originala

Mierea de Manuka este foarte vâscoasă. Această proprietate se datorează prezenței unei proteine ​​sau a coloidului și este principalul său caracter  vizual definitoriu, alături de culoarea   maro închis.

Mierea de manuka are o aromă puternică, caracterizată de atribute precum: „pămant”,  „uleios”, „erbaceu”,  „bogat” și „complex” . Este descrisa de industria de miere din Noua Zeelandă ca având o aromă de „pământ umed”, aromă „minerală, ușor amară”.

Considerata drept o „miere vindecatoare”, mierea de Manuka este recunoscuta in toata lumea pentru proprietatile sale antibacteriene, fiind pretuita ca si cel mai puternic antibiotic natural. Unica in lume, aceasta miere monoflora este adunata si preparata de albine din floarea arborelui de Manuka, care creste numai in insulele salbatice si nepoluate ale Noii Zeelande.

O istorie despre mierea Manuka Larnac

O familie din Noua Zeelanda vinde din  anul 2009 in Germania o  miere Manuka de înaltă calitate și mai presus de toate adevărata miere de Manuka.   Aceasta familie cumpara mierea Manuka direct de la apicultorii din Noua Zeelanda, pe care ii cunoaste personal. Fiecare livrare de miere Manuka  este certificată.

Mierea Manuka  este o comoara a naturii din Noua Zeelanda. O comoară cu o istorie foarte tânără, dar turbulentă: Maorii foloseau de mai multe secole componentele plantei Manuka pentru scopuri medicinale și de zi cu zi. Abia la mijlocul secolului al XIX-lea, albinele au fost importate din Europa în Noua Zeelandă. De atunci, mierea de Manuka a fost folosită de maori ca antiseptic natural.

In anii ’60, pentru majoritatea populatiei din Noua Zeelanda, cu exceptia indigenilor,  planta manuka nu era încă o plantă celebra  ​​și era folosita ca lemn de foc. Doar în anii 80, Dr. Molan a detectat efectul antibacterian non-peroxidic al mierii Manuka. Aceasta a schimbat brusc totul și a pus temelia  industriei de miere de Manuka de azi. Echipa profesorului Henle, directorul Institutului de Chimie Alimentară de la Universitatea Tehnică din Dresda, a atribuit în 2006 această particularitate a mierii Manuka substantei methylglyoxal (MGO). Mierea convențională conține, dacă este cazul, o proporție foarte mică de metilglioxal (0-20 mg / kg). Mierea manuka conține 20-800 mg / kg.  Mierea de Manuka  este singura miere din lume care poate conține un  nivel atat de ridicat de MGO

Familia van Leeuwen, a venit în Germania din Noua Zeelandă în 2009 pentru a  aduce această comoară naturală. Suntem convinși că ei aduc cea mai bună miere de manuka din Noua Zeelandă în Germania: un produs plin de viață, pe care îl prețuim, ne bucurăm de el și îl păstrăm ca dar din ceruri. Sursa de miere  Manuka Larnac sunt  companii apicole selectate, pe care familia van Leeuwen le cunoaște personal.

Potrivit valorilor din certificate, mierea Manuka Larnac are una dintre cele mai înalte calități. Gama de  ” miere LARNAC MANUKA”: de la 120+ MGO la 720+ MGO. Mulți oameni din Germania  au experimentat deja povesti minunate cu mierea Larnac. Vă invităm si pe dumneavoastra, de asemenea, să  gustați mierea  Manuka Larnak!

Mierea Manuka Larnac este o miere autentica, produsa in Noua Zeelanda pentru piata din Germania.
In functie de continulul de Methylglyoxal (MGO) in magazinul www.Manukahonig.ro gasiti miere cu 120+ mg/kg, 300+ mg/kg, 420+ mg/kg,600+ mg/kg, 720+ mg/kg.

Lasă un comentariu