Miere de Manuka MGO 550 – este cea mai bună? Beneficii și moduri de utilizare

Miere de Manuka

Miere de Manuka este miere monofloră. Provine din nectarul florilor de Manuka. Manuka este un arbore ce crește doar în zonele nepopulate din Noua Zeelandă. Acest tip de miere conține Methylglyoxal (MGO) – compus antibacterian.

Mierea de Manuka cu gradul MGO mai mare, are o concentrație antibacteriană mai ridicată. Înainte de a ajunge pe piață, fiecare borcan de miere este testat pentru a se afla concentrația MGO.

Cum se utilizează mierea de Manuka?

Pentru utilizare internă, se consumă 2-3 lingurițe de miere pe zi. Fiecare linguriță de miere se ia cu 20-30 de minute înainte a mânca orice aliment sau de a bea orice lichid.

Pentru utilizare externă, mierea se aplică direct pe piele sau chiar pe compresa.

Multe femei folosesc mierea de Manuka pentru a-și crea diferite măști de față și de păr.

Beneficiile mierii de Manuka

Mierea de manuka este considerată un tratament naturist eficient, deoarece ajută în caz:

Sistemul imunitar slăbit (Miere de Manuka MGO 100+, MGO 250, MGO 400+)

Mierea de Manuka întărește sistemul imunitar și poate fi consumată atât de adulți cât și de copii cu vârsta mai mare de 1 an. Se poate consuma tot timpul anului. Majoritatea oamenilor folosesc mierea de Manuka mai ales în sezonul rece pentru întărirea imunității.

Reflux gastric, arsuri la stomac (Miere de Manuka MGO 400+)

Mierea de Manuka poate neutraliza pH-ul corpului, de aceea este folosită ca remediu pentru reflux gastric și arsuri la stomac.

Gripă și răceală (Miere de Manuka MGO 250+ sau MGo 400+)

gripa si racealaAjutând la întărirea sistemului imunitar și având efect antibacterian și antioxidant, acest tip de mierea poate fi un bun remediu naturist pentru gripă și răceală. Pentru a proteja organismul și a preveni gripa și răceala, se recomandă consului zilnic al mierii de Manuka tot timpul anului sau doar în sezonul rece.

Ulcer gastric (MGO 400+)

Rezultatele unui studiu au arătat că mierea de Manuka reduce indexul de ulcer și menține un nivel constant de glucoproteină, deoarece are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. De aceea, poate fi utilizată ca remediu pentru ulcerul gastric.

Pentru ca stomacul să nu fie deranjat din cauza acțiunii mierii, se recomandă ca aceasta să fie consumată, cel puțin în primele zile, cu pâine.

Constipație (MGO 400+)

constipatieMierea de Manuka are un efect antiinflaamtor puternic și contribuie la eliminarea cauzelor constipației și balonării.

Boala Crohn (MGO 550+)

Conform unui studiu efectuat recent, miera de Manuka poate îmbunătăți starea colonului, deoarece are  proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii puternice.

Fisuri anale (MGO 400+, MGO 550+)

Pentru trararea fisurilor anale se aplică miere de Manuka de câteva ori pe zi.

Acnee (MGO 250+ sau MGO 400+)

Schimbările hormonale, stresul, dieta nesănătoasă sau blocarea porlilor pot duce la apariția acneei. Având aefect antimicrobian, mierea de Manuka poate elimina bacteriile.

Multe persoane folosesc mierea de Manuka pentru tratarea acneei, deoarece poate reduce inflamația și poate înlătura bacteriile aflate pe zona afectată de coșuri.

acneePentru tratarea acneei, mierea de Manuka se folosește ca mască, în fiecare zi, până când coșurile dispar. Pentru ca efectul să fie mai puternic, se poate consuma și câte o linguriță de miere pe zi, de preferat, dimineața.

Herpes (MGO+)

Se aplică miere de Manuka pe zona cu herpes de cel puțin 5 ori pe zi. Se lasă să acționeze după preferințe. Pentru întărirea imunității, se recomandă și consumul de miere de Manuka zilnic, timp de cel puțin 2 luni.

Antioxidant (MGO 400+, MGO 550+)

Acest tip de miere are un puternic efect antioxidant. Antioxidanții protejează țesutul și combat efectele radicalilor liberi, împiedicând distrugerea menbranelor celulare.

Rozacee (MGO 250, MGO 400+)

Deoarece poate reduce inflamația și pote elimina bacteriile, acest tip de miere este folosit ca remediu naturist pentru rozacee. La fel ca în cazul acneei, mierea se folosește ca mască, zilnic, până când simptomele rozacee sunt ameliorate.

Hemoroizi (MGO 400+)

Aplică miere pe hemoroizii externi și las-o să acționeze. Pentru ca efectul să fie mai puternic, poți consuma și 2 lingurițe de miere zilnic, înainte cu jumătate de oră de a mânca sau a bea orice fel de lichid.

Eczeme (MGO 400+)

eczema miere de manukaPentru a scăpa de eczeme, aplică mierea pe zona afectată. Deoarece are efect antifungic și antibacterian, mierea de Manuka este utilă în tratarea eczemelor.

Răni și arsuri (MGO 400+, MGO 550+)

Mierea de Manuka accelerează regenerarea celulară și are un puternic efect antibacterian, de aceea poate fi utilizată ca remediu naturist pentru răni și arsuri. Mierea grăebește vindecarea și protejează zona afectată.

Infecții urinare (MGO 400+, MGO 550+)

Mierea de Manuka poate ajuta la tratarea infecțiilor urinare, dacă este consumată timp de cel puțin o lună de zile.

Placă dentară (MGO 250+, MGO 400+)

Bacteriile pătrund foarte ușor în cavitatea bucală, de aceea este recomandat să ne spălăm pe dinți de cel puțin două ori pe zi.

Putem preveni palca dentară dacă folosim o pastă de dinți cu miere. Sănătatea dinților poate fi menținută și prin consumul de miere. Mierea însă trebuie ținută în gură jumătate de minut înainte de a fi înghițită.

De asemenea, mierea de Manuka este eficientă în tratarea gingivitei, arată un studiu.

Astm

astmMierea de Manuka poate ameliora simptomele astmului, îmbunătățind astfel calitatea vieții celor care se confruntă cu această problemă de sănătate. În momentul în care o persoană inghite miere de Manuka, produce mai multă salivă. Prin urmare, tusea este ameliorată.

Atenție! Mierea de Manuka nu tratează astmul, doar reduce simptomele bolii.

Sinuzită (MGO 400+, MGO 550+)

Persoanele cu sinuzită pot utiliza acest tip de miere ca remediu naturist, deoarece are efect antiinflamator și antibacterian.

Dureri de gât (MGO 250+ sau MGO 400+)

Având efect antiinflamator și antibacterian, mierea de Manuka poate elimina bacteriile din gât și poate reduce inflamația, ameliorând astfel dureriea de gât.

Energie (MGO 250+, MGO 400+)

În compoziția mierii de Manuka sunt mulți nutrienți ce cresc nivelul de energie. Consumând acest tip de miere zilnic, vei avea mai multă energie.

Ciuperca piciorului (MGO 400+, MGO 550+)

Având efect antibacterian puternic, acest tip de miere poate trata ciuperca piciorului dacă este aplicată pe zona afectată de câteva ori pe zi, timp de cel puțin o lună.

Colesterol (MGO 400+, MGO 550+)

Unele studii au arătat că mierea de Manuka poate reduce nivelul colesterolului LDL și al trigliceridelor. Mai mult, se pare că acest tip de miere ar putea crește nivelul colesterolului HDL.

Psoriazis (MGO 400+)

psoriazisTrebuie să menționăm că nu există tratament care să vindece psoriazisul, însă, prin aplicarea mierii de Manuka pe zona afectată, simptomele se pot reduce, deoarece mierea are proprietăți antiinflamatorii puternice.

Cum alegi cea mai bună miere de Manuka?

Gradul MGO al mierii de Manuka determină nivelul de concentrație antibacteriană. Mierea cu un nivel MGO mai mare, are activitate antibacteriană mai puternică.

  • MGO 100+ – este recomandat pentru stimularea imunității și calmarea durerilor în gât
  • MGO 250+ – ajută la întărirea imunității și la ameliorarea durerilor în gât
  • MGO 400+ – puterea antibacteriană este la un nivel optim
  • MGO 55+ – puterea antibacteriană este la un nivel ridicat

Atunci când vrei să cumperi miere de Manuka asigură-te că alegi una complet naturală, fără niciun fel de adaos. Gustul mierii poate varia în funcție de recoltă. De asemenea, și culoarea dar și textura acesteia poate fi diferită.

miere

Contraindicații
  • Mierea de Manuka nu înlocuiește o dietă alimentară echilibrată.
  • Copiii mai mici de un an nu trebuie să mănânce niciun tip de miere deoarece pot face botulism.
  • Persoanele cu diabet nu ar trebui să consume miere de Manuka.
  • De asemenea, persoanele cu alergii la produsele apicole ar trebui să evite consumul de miere.
  • Copiii sub 6 ani nu au voie să consume bomboane cu miere de Manuka deoarece se pot îneca.

Nu utiliza mierea de Manuka pentru a trata o anumită problemă de sănătate, fără a te consulta cu medicul.

Mierea de Manuka nu este un medicament. Acest produs se consumă ca parte a unei diete echilibrate și sănătoase.

Beneficii dovedite de studii

Dinverse studii efectuate de mai multe universități au arătat că mierea de Manuka poate fi utilă în:

Tratamentul rănilor

Acest tip de miere ajută la vindecarea rapidă a rănilor și la regenerarea țesutului, arată studiile pe pacienții cu arsuri. Se pare că mierea de Manuka ajută chiar și la tratarea ulcerului varicos.

Gripa

miere manukaDacă este consumată în parale cu tratamentul recomandat de medic, mierea poate lupta cu virusul Influenza, ce provoacă gripa.

Antiinflamator natural (MGO 400+, MGO 550+)

Potrivit unor studii, mierea de Manuka poate mări fluxul celulelor antiinflamatorii în zona afectată.

Reflux gastric

Anumite cercetări arată că prin consumul de miere cu nivel MGO ridicat se poate ameliora refluxul gastric.

Afte bucale

Cunoscută pentru efectele sale antibacteriene și antiinflamatorii, mierea de Manuka poate fi folosită pentru tratarea aftelor bucale. Efectele se văd doar dacă mierea este aplicată pe zona afectată de 4 ori pe zi timp de cel puțin o săptămână.

Alergii

Dacă te confrunți cu alergii (dar nu alergii la polen sau și alte produse apicole) poți consuma mierea de Manuka pentru a ameliora simptomele, deoarece acest tip de miere are efect antihistaminic.

Fibroza chistică

Fibroza chistică afectează plămânii dar și alte organe. Mierae de Manuka poate lupta împotriva acestei boli din cauza căreia pot apărea diferite infecții respiratorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here