Mâncare de conopidă – rețete ușoare pe placul gospodinelor

Mancare de conopida pentru toata familia. Daca vrei sa pregatesti ceva delicios pentru familia ta, incearca una dintre retetele cu conopida. Toate sunt extrem de gustoase.

#1 Salata de conopida cu legume

Ingrediente:

  • 150 gr conopida, 150 gr broccoli
  • 100 gr bacon, 5-6 crengute de patrunjel
  • 2 linguri suc de lamaie, 1 lingura boabe de mustar
  • 2 linguri ulei de masline + inca 2 linguri pentru coacere
  • Sare si piper negru macinat (dupa gust), seminte de susan

Mod de preparare:

salata conopida broccoliRupem conopida in buchetele si o clatim in apa rece. Punem apoi conopida pe o tava tapetata cu hartie de copt. O stropim cu putin ulei de masline si o coacem la 200 grade timp de 15-20 de minute.

Prajim baconul pana se rumeneste apoi il taiem in felii. Tocam patrunjelul marunt.

Combinam conopida cu broccoli si adaugam bucati de bacon si patrunjel tocat intr-un castron. Adaugam ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper negru macinat si boabe de mustar.

Amestecam bine. Punem salata in farfurii si presaram deasupra seminte de susan. Pofta buna!

#2 Clatite de conopida

clatite de conopidaIngrediente:

  • 400 gr conopida, 1 morcov mare
  • 1/2 legatura de patrunjel, 1/2 legatura marar
  • 3 oua, 2 linguri smantana
  • 2/3 linguri faina de grau, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sare (dupa gust), ulei de floarea soarelui (pentru prajit)

Mod de preparare:

Spalam conopida si o rupem in buchetele. Punem conopida la fiert in apa clocotita. O fierbem timp de 5 minute, apoi o punem intr-o strecuratoare si o clatim sub un jet de apa rece.

Tocam conopida marunt cu un cutit. Curatam morcovul si-l dam pe o razatoare grosiera. Clatim patrunjelul si mararul si-l tocam cat mai mic posibil.

Amestecam conopida, morcovul, patrunjelul si mararul intr-un castron adanc. Adaugam ouale batute cu 2 linguri de smantana si sarea. Cernem faina cu praful de copt si o adaugam in amestecul de legume. Framantam aluatul. Vom avea un aluat destul de gros.

Incalzim uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie. Punem cate putin aluat in tigaie pentru a forma clatitele. Prajim clatitele pe ambele parti pana se rumenesc. Pofta buna si spor la gatit!

#3 Mancare de conopida cu piept de pui la cuptor

conopida cu puiIngrediente:

  • 600 gr conopida, 300 gr piept de pui
  • 200 gr cascaval ras, 3 oua
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit
  • 2 catei de usturoi, sare, piper negru macinat si condimente pentru pui (dupa gust)
  • Ulei de floarea soarelui (pentru prajit)

Mod de preparare:

Rupem conopida in buchetele si o punem in apa clocotita. O acoperim cu un capac si o fierbem timp de aproximativ 5-10 minute. O punem apoi intr-o strecuratoare.

Taiem pieptul de pui in bucati mici. Turnam ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Cand se incalzeste, punem pieptul de pui in tigaie si il prajim pe toate partile. Adaugam, cateii de usturoi zdrobiti, sare, piper negru macinat si condimente pentru pui.

Punem pieptul de pui si conopida intr-o tava unsa cu ulei. Batem ouale cu smantana lichida si adaugam putina sare. Turnam amestecul peste conopida si piept de pui. Deasupra presaram cascaval ras.

Bagam vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 40 de minute. Acest preparat se serveste cald. Pofta buna si spor la gatit!

#4 Supa crema de conopida

Mâncare de conopidă supa crema conopidaIngrediente:

  • 1 kg conopida
  • 1 ceapa, 2 cartofi, 3 catei de usturoi
  • 1.5 litri supa de pui, 3 linguri ulei
  • 50 gr unt, 100 gr cascaval, crutoane (pentru servire)
  • 250 ml smantana lichida, sare, piper negru macinat, nucsoara (dupa gust)

Mod de preparare:

Topim untul intr-o cratita. Tocam ceapa marunt si o calim in unt. Adaugam cartofii decojiti si taiati in cubulete si-i prajim timp de aproximativ 5 minute.

Incalzim supa de pui si o turnam fierbinte peste ceapa si cartofi. Adaugam si buchetelele de conopida. Gatim supa pana cand conopida si cartofii se inmoaie.

Lasam sa se raceasca usor, apoi folosind un blender, amestecam toate ingredientele pana capata o consistenta cremoasa. Adaugam smantana lichida calduta, cascavalul ras, usturoiul zdrobit, sarea, piperul negru si nucsoara.

Punem din nou cratita pe aragaz, la foc mediu, asteptam sa fiarba, apoi  reducem focul. Asteptam sa se topeasca complet cascavalul. Turnam supa crema in boluri si adaugam crutoane in fiecare portie. Pofta buna!

#5 Mancare de conopida cu mozzarella

mancare de conopida cu mozzarellaIngrediente:

  • 200 gr conopida, 3 oua
  • 70 ml lapte, 100 gr mozzarella
  • Sare si piper negru (dupa gust)
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2-3 crengute de patrunjel

Mod de preparare:

Mai intai clatim conopida si o fierbem pe jumatate, apoi o scoatem din apa si o lasam sa se raceasca. Desfacem conopida in buchetele mici. Punem buchetelele de conopida intr-o tigaie cu ulei incalzit si le prajim pe toate partile.

Folosind un tel, batem ouale cu laptele, sare si piperul intr-un castron. Turnam amestecul peste conopida. Asezam deasupra feliile de mozzarella si gatim totul timp de 8-10 minute. Inainte de servire, punem cateva frunzulite de patrunjel deasupra. Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here