Această maioneză ușor de preparat este întotdeauna mai gustoasă decât cea cumpărată din magazin. În ziua de azi, sunt multe rețete pentru prepararea maionezei, iar eu, la un moment dat, am încercat multe rețete: cu ulei de măsline, cu lapte și cu tel și turnând ulei în jet subțire, dar m-am oprit la una, o reteta foarte simplă, despre care vă voi povesti astăzi.
Ingrediente:
- Ulei rafinat de floarea soarelui – 150 ml
- Ou – 1 buc (temperatura camerei)
- Muștar – 1 linguriță
- Suc de lamaie – 1 lingura
- zahăr – 0,5 linguriță
- Sare – dupa gust
Preparare:
In prealabil, inainte de a incepe prepararea maionezei, scoatem oul si lamaia din frigider, deoarece toate ingredientele care compun maioneza trebuie sa fie la aceeasi temperatura, acest lucru este obligatoriu. Apropo, este mult mai ușor să stoarceți sucul dintr-o lămâie care a stat de ceva vreme la temperatura camerei.
În primul rând, stoarceți sucul de lămâie.
Se amestecă bine sarea și zahărul în sucul de lămâie și se pune în vasul blenderului. Când nu există timp să așteptați, puteți încălzi oul în mâini, acesta este un punct important, nu ar trebui să fie rece. În continuare, adăugăm muștar, turnăm ulei de floarea soarelui în vasul de la blenderul vertical și batem cu grijă oul, încercând să nu deterioram în niciun fel gălbenușul.
Coborâți blenderul vertical în bol, astfel încât duza să acopere gălbenușul de ou, apăsați duza pe fundul vasului și porniți blenderul la viteză medie. Dar nu ridicați duza până când nu apare o masă ușoară densă la baza duzei blenderului.
Apoi batem, ca de obicei, cu miscari line, pana obtinem o masa omogena, groasa. De obicei, nu îmi ia mai mult de 5 minute să prepar această maioneză. Puteți adăuga orice condimente preferate, dacă doriți.
Gata, se prepară foarte ușor maioneza groasă, gustoasă, din produse simple, accesibile și naturale. Această maioneză nu conține conservanți dăunători și potențiatori de aromă. Nu am mai folosit de mult maioneza cumparata din magazin asa ca recomand sa pregatiti si voi maioneza de casa.