Eu gatesc astfel de lipii (sau turte, cum vreti sa le spuneti) intr-o tigaie, pe aragaz, fara sa folosesc cuptorul. Sunt incredibil de gustoase, iar familia mea le mănâncă în cel mai scurt timp! Îl servesc în loc de pâine sau doar pentru o gustare.
Vă împărtășesc o rețetă simplă, gustoasa si foarte satioasa – este un inlocuitor foarte bun pentru paine, mai ales ca le puteti coace imediat, sunt proaspete, moi, calde si foarte gustoase.
Daca nu vreti sa puneti unt deasupra, puteti pune dulceata si sa le consumati cu lapte sau ceai, dimineata, de exemplu.
Ingrediente necesare:
- Iaurt grecesc sau smântână – 110 gr
- Sare – 4 gr
- Apă (temperatura camerei) – 100 ml
- Făină – 240 de gr
- Praf de copt – 5 gr (jumatate de pliculet)
- Unt topit – 50 de gr
Vă împărtășesc rețeta de gătit:
Într-un bol destul de incapator se pune iaurt grecesc sau smântână și se adauga 100 ml de apa. Adăugați sare și amestecați bine.
Adăugați făina, praful de copt și amestecați. Așezați aluatul rezultat pe o masă de lucru (tapetata cu făină). Împărțiți aluatul în șase bucăți (acoperiți cu o folie de plastic).
Se intinde cu un sucitor (aproximativ 10 centimetri fiecare turta – ca diametru iar ca grosime ar trebui sa aiba cam 1 cm) si se prajeste intr-o tigaie fara ulei pe ambele parti, pana cand este gata.
Ungem lipiile terminate cu unt si ne invitam rudele la masa, sa se bucure de o lipie calda, gustoasa si de o atmofera relaxanta. Va doresc pofta buna!