Multe persoane se confruntă cu senzația de balonare după ce mănâncă. Din fericire, rețeta de detoxifiere de mai jos conține ingrediente cu proprietăți anti-balonare.
Varza este o sursă importantă de fibre, potasiu, vitaminele A și C. Această legumă cruciferă reglează greutatea corporală, deoarece oferă rapid senzația de sațietate și conține puține calorii. De asemenea, conține antioxidanți puternici care ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL (rău).
În plus, varza conține glutamină, un puternic agent antiinflamator eficient în reducerea inflamațiilor, alergiilor și durerilor articulare. Potasiul care se găsește în această legumă cruciferă ajută la reglarea presiunii arteriale și reduce riscul de accident vascular cerebral.
Lămâia conține vitamine A, B6 și C, îmbunătățește digestia și purifică sângele. În plus, reglează pH-ul din organism și ameliorează disconfortul provocat de arsurile stomacale. Lămâia are proprietăți astringente și antibacteriene de aceea a fost folosită mult timp la tratarea epidemiilor și a bolilor grave cum ar fi malarie și holeră.
Deoarece conține o cantitate mare de potasiu, lămâia susține sănătatea inimii. De asemenea, întărește vasele sangvine și previne hemoragia internă.
Ghimbirul stimulează digestia și absorbția nutrienților în organism, previne greața, diareea, crampele și constipația. Consumul de ghimbir poate ameliora simptomele gripei și răcelii și, poate reduce riscul de infecție, deoarece conține gingerol.
Rădăcina de ghimbir întărește imunitatea și ajută organismul să lupte cu agenții patogeni. În plus, are proprietăți antiinflamatoare, ceea ce înseamnă că este benefic pentru cei care se confruntă cu dureri articulare și febră musculară.
Unele studii au arătat că ceaiul de ghimbir poate proteja inima, deoarece ajută la reglarea tensiunii arteriale și la reducerea nivelului de colesterol.
Țelina și mărul sunt o sursă importantă de antioxidanți și fibre. Țelina susține sănătatea ficatului, relaxează musculatura inimii și îmbunătățește sistemul digestiv. În plus, conține uleiuri volatile cu efect antibiotic, ceea ce înseamnă că ajută organismul să lupte cu infecțiile bacteriene.
Mărul întărește sistemul imunitar, hidratează organismul și susține sănătatea sistemului cardiovascular. Consumul regulat de mere poate preveni mai multe afecțiuni cardiovasculare inclusiv hipertensiunea, cheagurile de sânge și ateroscleroza.
De asemenea, mărul ajută la întărirea oaselor și previne osteoporoza. În plus, omoară o mare parte dintre bacteriile prezente în cavitatea bucală, deci sunt foarte utile în prevenirea cariilor și a respirației urât mirositoare.
Merele sunt bune și în cura de slăbire, deoarece pot menține senzația de sațietate chiar și 2 ore. Aceste fructe sunt sărace în calorii, dar bogate în apă și ajută corpul să scape rapid de toxine.
Rețeta cu ingredientele necesare
Pentru a prepara această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 2-3 cm rădăcină de ghimbir
- 1 țelină mică
- 100 gr varză
- 1 măr
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Mai întâi curățăm și mărunțim ghimbirul și țelina, apoi spălăm varza și o tocăm. Mărul îl tăiem în cubulețe, iar lămâia o spălăm bine și o tocăm cu tot cu coajă.
Punem fructele și legumele într-un recipient din sticlă și adăugăm apă, astfel încât să acoperim toate ingredientele. Închidem recipientul etanș, îl agităm bine și-l punem la frigider. A doua zi, strecurăm lichidul și îl bem. Efectele ar trebui să apară destul de repede.