Să pregătim prajiturica delicioasa Kinder felie de lapte! Este foarte asemănător cu varianta din magazin, doar că gustul este mai plăcut și natural.
Ingrediente pentru blat:
- 100g kefir, la temperatura camerei
- 100g zahăr
- 50g ulei de floarea-soarelui
- 3 ouă
- 20g miere
- 110g făină
- 40g amidon
- 25g pudră de cacao
- 1 linguriță praf de copt
- Un praf de sare
- Un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Într-un castron suficient de incapator, combinați ouăle și zahărul, bateți timp de 5-7 minute.
Veți obține o compozitie spumoasă și ușoară care picură de pe paletele mixerului în bucati și rămâne pe suprafață.
Adăugați uleiul și mierea. Amestecați kefirul (la temperatura camerei) cu bicarbonatul de sodiu. Kefirul va face spuma; turnați-l în castron.
Adăugați un praf de sare și amestecați cu un mixer până când devine uniform. Combinați făina, pudra de cacao, amidonul și praful de copt. Cerneți în amestecul bătut în două etape.
Amestecați cu un tel până când obțineți o compoziție omogenă.
Întindeți aluatul pe o tavă și neteziți-l. Tava trebuie să fie de 30*40 cm, tapetata cu hârtie de copt.
Coaceți blatul de cacao la 180°C timp de 10 minute. Odată răcit, tăiați blatul în două. Așezați un blat într-o formă potrivită (30*22 cm) sau pe o tavă.
Cremă:
- 250g smântână grasă (33-35% grăsime)
- 120g lapte condensat
- 7g gelatină + 35g apă
Înmuiați gelatina în apă și lăsați-o să se umfle. Bateți crema bine răcită până când se formează vârfuri ferme.
*Începeți să bateți la viteză redusă, când începe să se îngroașe, treceți la cea mare. Înainte de bătut, răciți paletele mixerului în congelator timp de 10-15 minute.
Adăugați laptele condensat și amestecați.
Dizolvați gelatina la foc mic sau în cuptorul cu microunde. Adăugați puțină cremă la gelatina dizolvată. Amestecați și întoarceți în castron.
Amestecați cu un mixer până devine neted. Crema este gata.
Întindeți crema pe blat și neteziți-o. Așezați al doilea blat deasupra. Presați ușor. Acoperiți cu hârtie de copt și puneți la frigider timp de 4 ore.
Tăiați în bucăți de dimensiunea dorită. Eu am obținut 14 bucăți. Blat de ciocolată umedă și umplutură cremoasă de lapte! Foarte delicios! Pofta buna!