Dacă vrei să pregătești un preparat gustos și ușor de realizat, această rețetă de piept de porc în coajă de ceapă este alegerea perfectă. Cu un gust delicat și aromat, preparatul se însoțește de o saramură simplă, dar plină de savoare, care face ca fiecare bucățică să fie deosebit de gustoasă.
În plus, procesul de gătire este simplu, iar rezultatul este o carne fragedă, perfectă pentru a fi savurată în diverse combinații. Iată cum poți obține un piept de porc delicios, perfect pentru mesele de familie sau pentru o gustare specială.
Ingrediente:
- Piept de porc – 1 kg
- Coji de ceapă
Saramură pentru 1 litru de decoct de ceapă:
- Sare – 80 g
- Usturoi – 3-4 căței
- Piper negru boabe – 1 linguriță
- Piper colorat – 5 boabe
- Coriandru – 1 linguriță
- Frunze de dafin – 3 buc
Mod de preparare:
Astăzi pregătesc din nou cele mai delicioase coaste de porc în coji de ceapă.
Într-o cratiță cu apă adăugăm coji de ceapă (pentru 1 litru de apă, 15-20 g de coji de ceapă).
Punem la foc și lăsăm să fiarbă timp de 30 de minute după ce începe să fiarbă. Aprindem focul și lăsăm supa să stea bine pentru 2-3 ore, iar cel mai bine ar fi să o lăsăm peste noapte.
Tăiem 1 kg de coaste de porc în bucăți și le punem în cratiță.
Adăugăm 80 g de sare, 3-4 căței de usturoi, o linguriță de piper boabe, 5 boabe de piper piper roșu, o linguriță de coriandru și 3 frunze de dafin.
Turnăm 1 litru de supă strecurată în cratiță și o punem pe foc.
Aducem la fierbere și gătim la foc mediu timp de 30 de minute sub capac.
Oprim focul, lăsăm să se răcească complet și lăsăm costița în zeama de ceapă într-un loc răcoros timp de 10 ore.
Scoatem costița rece din zeamă și o usucăm cu un prosop de hârtie. Costița este gata, o putem tăia și servi la masă.
Și pentru a o face și mai gustoasă, o poți unge cu usturoi uscat sau paprika.
Se păstrează în frigider până la o săptămână, înfășurată în hârtie de copt, iar în congelator până la 3 luni, adăugând-o într-o pungă de plastic.
Pofta buna!