Cu siguranta aceasta este cea mai buna inghetata de casa pe care ai mancat-o vreodata si se prepara foarte usor. Ai nevoie doar de cateva ingrediente si putina rabdare…atat cat sa stea in congelator.
Eu am pregatit inghetata cu capsuni insa voi puteti folosi orice fructe doriti. Familia mea iubeste inghetata cu capsuni iar reteta aceasta o pregatesc foarte des. Noi nu mai cumparam inghetata din comert si va incurajez si pe voi sa faceti asta.
Ingrediente:
- 500 gr căpșuni
- 100 gr zahăr
- 240 ml smantana pentru frisca cu 30% grasime
- 3 gălbenușuri
Mod de preparare:
Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să curățăm căpșunile proaspete și apoi să le tăiem în jumătate.
Trecem capsunile prin blender pana sunt zdrobite complet si devin o pasta fina.
Într-o cratiță, încălziți câteva pahare de apă la foc mediu-mare până dă în clocot.
Intr-un bol de sticla termorezistenta adaugam galbenusurile impreuna cu zaharul iar când apa din cratiță începe să fiarbă, reduceți focul la minim și puneți vasul cu gălbenușuri deasupra cratiței. In acest fel vom gati amestecul de oua la bain-marie.
Incepem sa batem galbenusurile impreuna cu zaharul cu un mixer pana vedem ca isi schimba culoare, devenind albicioase – procedeul va dura aproximativ 5 minute. Scoateți vasul și lăsați amestecul de oua să ajungă la temperatura camerei.
Intre timp intr-un alt bol urmeaza sa batem frisca iar pentru asta turnam frisca lichida care trebuie sa fie foarte rece (la fel si bolul – trebuie sa fie foarte rece).
Batem cu mixerul cu tije timp de 3-4 minute pana se formeaza o frisca densa si cremoasa.
Vom adăuga treptat frișca în recipientul cu gălbenușuri și amestecăm prin mișcări de sus-jos, cu ajutorul unei spatule până când totul este perfect integrat.
Acum avem baza pentru înghețata noastră, care este perfectă pentru a face înghețată de casă cu fructe, în acest caz căpșuni.
Adaugam piureul de capsuni pe care l-am pus deoparte (din primul pas) si amestecam usor si cu miscari usoare pana se obtine un amestec omogen.
Acum nu mai rămâne decât să turnați acest amestec într-o caserola din plastic sau din sticlă, să îl întindeți bine și să păstrați la congelator pentru cel puțin 4 ore. Prefer să-l păstrez peste noapte pentru a se intari mult mai bine.
Scoateți înghețata de căpșuni din congelator cu 5 minute înainte de a o servi și lăsați-o să se încălzească puțin, astfel încât să ne formem mai ușor „biluțele” de înghețată. Pofta buna!!