Gogosi incredibil de pufoase, cu o umplutură delicioasă, neobișnuită insa extrem de buna si satioasa. Avand o rețeta potrivită, veti obtine niste gogosi pufoase, aerate si cu o umplutura deosebit de delicioasa.
Pentru umplutura puteti respecta reteta pe care am facut-o si eu sau puteti sa le umpleti cu ce doriti – sunt extraordinare si cu umplutura dulce, daca vreti.
Ingrediente pentru aluat:
- făină – 1 kg
- lapte – 300 ml
- apă – 200 ml
- unt – 70 g
- zahăr – 1 linguriță
- sare – 1,5 lingurițe
- drojdie – 1 linguriță
- ou – 1 buc
Pentru umplutură:
- cartofi – 3 buc (540 g)
- morcovi – 1 buc (130 g)
- ou – 4 buc
- ceapă – 1 bucata
- carne tocată de vită – 350 g
- ceapă verde – 80 g
- coriandru măcinat – 1 linguriță
- piper si sare dupa gust
- ulei – 50-60 ml
- ulei pentru prăjit
Reteta pas cu pas:
Turnați făină, sare, zahăr, drojdie uscată într-un castron adânc. Spargeti oul și turnați imediat laptele. Frământați într-un aluat tare, apoi adăugați untul și frământați din nou până când este complet omogen. Lăsați aluatul să crească sub folie (cam 1-1.5 ore), iar în acest moment faceți umplutura.
Fierbeți cartofii și morcovii într-o cratiță până când sunt complet fierți. Când legumele sunt gata, scurgeți apa și zdrobiți-le într-un piure. Prăjiți acum ceapa tocată mărunt, într-o tigaie, până devine transparentă. Adăugați carnea tocată și gătiți, amestecând, până când este complet gătită. Adăugați coriandru măcinat și piper negru peste carnea tocată, după gust si amestecați bine. Se pune carnea tocata prajita intr-o cratita cu piureul, se adauga ceapa verde tocata si se amesteca.
Fierbeți câteva ouă până se întăresc, tăiați-le în bucăți mici și adăugați în aceeași tigaie. Se amestecă bine și umplutura este gata.
Până în acest moment aluatul a crescut. Împărțiți-l în bucăți mici și formati bile. Pe o suprafață de lucru, rulați fiecare bila de aluat într-o foaie rotunda. Pune o cantitate mică de umplutură în centrul fiecărei foi:
Sigilați bine marginile:
Ar trebui să ajungeți la o gogoasa ca aceasta:
Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu, se pun gogosile in ulei incins si se prajesc pana se rumenesc.
Gogosile au ieșit incredibil de gustoase și foarte suculente. Pofta buna!